Koliko vremena se kuvaju pileći bataci?

Koliko vremena se kuvaju pileći bataci?

Pileći bataci su jednostavni za pripremu i veoma su ukusni.

Srednje vreme za pripremu pilećih bataka je 40-45 minuta kuvanja u klasičnoj šerpi, a ukoliko želite da skratite vreme pripreme, možete koristiti hermetičku šerpu koja će pomoći da se piletina skuva za oko 20 minuta.

U zavisnosti od toga za šta ćete koristiti batak, možete dodati začine u posudu u kojoj ćete kuvati piletinu. Tako će postati aromatično i ukusno.

Začini, koji su odgovarjaući za korišćenje za vreme kuvanja pilećih bataka su biber u zrnu, so, kumin, ali treba da se dodaju u piletinu nakon što provri, da bi se maksimalno iskoristili mirisi začina, da se ne gube sastojci i ukusi.

Za vreme kuvanja bataka se skida pena koja se stvara po površini vode uz pomoć rešetkaste kašike.

Ako niste sigurni da li je piletina kuvana, možet testirati nakon 35 minuta kuvanja uz pomoć drvene čačkalice za zube, ona treba lagano da izlazi iz mesa i da ne izlazi mišićna tečnost od pileta nakon što je izvadite.

Nako što se bataci skuvaju, možete početi sa pripremom za vaše jelo sa piletinom. Preporučujemo da napravite pileću supu, pileću janiju, piletinu frikase ili zašto da ne pohovano pile.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji