Kuvanje pileta, kao i bilo koje vrste mesa, pre svega zavisi od njegove veličine.
Za posebne delove pileta biće vam potrebno manje vremena za kuvanje u odnosu na vreme koje vam je potrebno da bi skuvali celo pile.
Kuvanje odvojenih bataka ili pilećih krilaca, filea i pilećih grudi, oduzeće vam oko 30 minuta.
Celo pile se kuva obično oko 40-50 minuta ili dok meso ne počne da se lako odvaja od kostiju.
Kuvanje celog pileta u ekspres loncu će vam oduzeti oko 20-30 minuta, nakon što voda proključa i kada ventil na loncu počne da ispušta paru. Međutim obično se pile od 1,5 kg u ekspres loncu skuva za samo 10-15 minuta.
Dodajte so u vodu u kojoj se kuva pile 15 minuta od početka kuvanja.
Ono će postati aromatičnije, ako mu dodate biber u zrnu, koren peršuna, šargarepu, luk ili začine, koje volite, kao naprimer lovorov list.
Evo i našeg predloga za piletinu frikase.
Pogledajte takođe i zašto krvari piletina kod kuvanja, da li treba da se pere pile pre kuvanja ili saznajte kako da očistite pile od hormona.
Komentari