Bonapeti.rs»Saveti»Kako da začinimo svinjske šnicle?

Kako da začinimo svinjske šnicle?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
313
Kako da začinimo svinjske šnicle?

Postoji mnogo opcija i načina za aromatizaciju i začinjavanje svinjskih šnicli u zavisnosti od toga kako će one biti pripremane.

Mariniranje je postupak koji daje mesu mekoću i radi se zbog aromatizacije. Mariniranje može biti suvo ili tečno. Za suvo mariniranje svinjskog mesa primenjuju se mešavine začina, a za tečno se koriste različiti sosevi, kao što su kečap, senf, soja sos i drugi.

Mnogi kuvari često koriste tehniku koja kombinuje različite vrste alkoholnih pića kao što su pivo, vino, rum i drugih alkohola u kombinaciji sa začinima, marinirajući na taj način različite vrste mesa.

Dobro je da svaka marinada sadrži kiselinu, što čini meso mekšim, iako će šnicle marinirane u vinu postati žilavije od onih mariniranih u pivu.

Da biste dobro začinili svinjske šnicle, treba da pomešate začine po vašem izboru u tanjiru, a zatim da u njih potopite šnicle. Dobro je držati suve marinade u frižideru 3 do 5 sati kako bi začini mogli da se upiju u meso.

Šnicle koje su bile u marinadi postaju krhkije, a one sa tečnom marinadom postaju sočnije.

Za pravilno mariniranje potrebno je šnicle očistiti od kože i napraviti rezove na obe strane mesa da ono dobro upije začine.

Nudimo vam recept za marinadu, nakon koje će svi polizati prste. Jedan od naših omiljenih recepata za šnicle sa pivom.

Potrebne namirnice za marinadu:

3 čena belog luka

1 kašika smeđeg šećera

1 i 1/2 kašika senfa

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika soli

1 kašičica bibera

1 kašičica kumina

1 kašičica aleve paprike

1/2 kašičice ljute aleve paprike.

U posudi pomešajte sve začine za marinadu i dobro je rasporedite po šniclama. Kada ih začinite, stavite ih u kesu za pečenje i ostavite u frižideru oko 2 sata da dobro upiju marinadu.

Pivo se koristi tokom pečenja - kada stavite šnicle u rernu, sa njima dodajte i 130 ml piva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni