Svi volimo čokoladu. Nažalost, čokolade koje se nude u prodavnicama obično nisu toliko istinske i prave.
Srećom, čokoladu je moguće izuzetno lako i brzo napraviti. Ukus je mnogo bolji od bilo koje čokolade koju možete kupiti.
Čokolada sadrži polifenole, a ovi antioksidanti su posebno važni za naš mladi izgled i produženje našeg očekivanog životnog veka.
Konzumacija namirnica bogatih polifenolima smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Takođe, ova jedinjenja, pomažu u zaštiti tela od hroničnih bolesti.
Najbolja vest je da je kakao jedan od najbogatijih prirodnih izvora ove supstance. Čokolada sada ne izgleda toliko štetno, zar ne?
Uz ovaj domaći recept za čokoladu možete da napravite pločice čokolade, čokoladne bonbone ili šta god želite, ako imate kalupe odgovarajućeg oblika.
Da biste je napravili, biće vam potrebno 1/2 šolje kakaa u prahu, 1/2 šolje istopljenog kokosovog ulja, 1-2 kašike meda, 1/2 kašičice esencije vanile.
U posudi na pari pomešajte sve sastojke i dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Dobijena smesa domaće tamne čokolade može se sipati u bilo koji oblik koji vam je pri ruci - po mogućnosti u kalupe za čokoladu ili u razne kalupe za led.
Držite tamnu čokoladu u frižideru dok se ne stegne.
Vaša domaća tamna čokolada je spremna.
Komentari