Karfiol je ukusno povrće koje se često može naći u receptima, kuvan na pari, kao i prilog za neka jela.
Takođe karfiol na pari zadržava većinu hranljivih sastojaka, pa je ovo, naravno, preferirana opcija kuvanja, osim ako nije drugačije naznačeno i preko potrebno.
Kuvanje karfiola na pari je vrlo jednostavno. Može da se koristi specijalna posuda, kojih ima na tržištu u mnogim varijacijama.
Druga opcija su mreže za kuvanje na pari, kao i obična cediljka od metala. Važno je da voda koja ključa u posudi u koju stavljamo povrće ne dodiruje karfiol, jer se tada kuva, ali ne na pari.
Operite i stavite cvetove karfiola u željenoj veličini u posudu koju imate. Kao što smo rekli, to može biti cediljka - ne morate da imate posebnu posudu ili aparat.
U zavisnosti od toga da li želite da bude hrskav ili potpuno mekan, kuvajte 30 minuta za potpuno kuvan i 20 minuta za hrskav karfiol.
Karfiol na pari možete uključiti u razne recepte u različitim oblicima, zato eksperimentišite i ne zaboravite da svoje rezultate podelite sa nama na bonapeti.rs.
Komentari