Sotirani krompir ukusan je i popularan kod mnogih osoba. Što se tiče njegovog kalorijskog sadržaja, mora se zauzeti filozofski pristup i da se jasno razume tehnologija njegovog dobijanja.
Kada se krompir pravilno sotira, pridržavanje tehnologije obezbeđuje manju apsorpciju masnoće od tradicionalnih tehnika prženja.
Ali u zavisnosti od toga koja se masnoća koristi, možemo govoriti o različitoj kalorijskoj vrednosti kuvanih jela.
Sotiranje sa uljem i maslacem rezultira višim kalorijama sotiranog krompira zbog prisustva i vrste masnih kiselina koje sadrže odgovarajuće masnoće.
Kada se maslinovo ulje koristi za toplotnu obradu, tada govorimo o sotiranom krompiru sa nižim kalorijama zbog činjenice da je maslinovo ulje bogato masnim kiselinama sa dokazanim zdravstvenim koristima.
Naravno, upravo je proces sotiranja odgovoran za neodoljiv ukus omiljenog krompira i divne hrskave korice.
U samom zaključku, ne treba zanemariti činjenicu da je količina ukupne masnoće koja se akumulira tokom sotiranja manja od ostalih metoda prženja.
Međutim, dobra je ideja da ne zaboravite na svoju zdravu dijetu kada odlučite da se prepustite svom omiljenom sotiranom krompiru i još nekim đakonijama.
Komentari