Sigurno će svako biti veoma zainteresovan da zaista zna kako da pravilno sastavi burger? Odnosno, kojim redom rasporediti proizvode kako bi burger bio što ukusniji - jer je to ono što je od velike važnosti za krajnji rezultat.
Šta prvo staviti na burger - sir, meso, povrće?
Za profesionalce, međutim, ovo pitanje ne postoji. Oni savršeno dobro znaju šta se dešava i za njih je redosled proizvoda u burgeru dobro poznat. A sada ćemo vam dati recept za savršeni burger.
Prvo treba da stavite meso.
1. Burger pljeskavica
Preporučuje se, ako je meso previše suvo, da namažete neki sos na hleb, ali tada je obavezno na redu meso.
2.Sir
Zatim sir, ali sir treba staviti na još vrući burger da se malo otopi. Tvrdi sir u burgeru uopšte nije pogodan.
3. Marinirani krastavci, luk, paradajz
Nakon toga se preporučuje stavljanje blago slanih krastavaca, luka i paradajza.
Sve ovo mora biti isečeno vrlo tanko nožem ili uz pomoć posebne seckalice.
Povrće treba da dodaje ukus, a ne da nadjačaju ukus mesa.
U klasičnom burgeru nema lista salate. Najbolje je da salatu koristite za pravljenje sendviča.
Komentari