Jede vam se nešto slatko? Pitate se šta brzo da spremite, a da bude neodoljivo ukusno? Ukusni krem karamel! Klasika u žanru! Ko ga ne voli?!
Međutim, nije toliko jednostavnoda se napravi lep krem karamel. Važno je kada odlučite da njime počastite svoju dušu da izaberete kvalitetne sastojke za krem karamel.
Uzmite pravo sveže mleko, ukoliko imate odakle, a ako ne - kupite najbolje moguće na tržištu. Domaća jaja! Ii... Voila!
Kako se pravi krem karamel?
Dobro umutimo jaja sa šećerom i u tankom mlazu uz neprestano mešanje dodajemo mlako mleko. U posudice stavljamo po kašičicu prethodno pripremljenog karamela. On treba da bude hladan i tek tada sipamo smesu. Neki od vas možda više vole i vanilu u kremu. Može!
Sipajte smesu u posudice i pecite krem karamel na pari.
Kako da shvatimo kada je krem karamel gotov?
Treba da uhvati tamno braonkastu zlatkastu koricu. Tada vadimo iz rerne i čekamo da se desert sa jajima i mlekom ohladi. Druga varijanta je da ga malo pre nego što se dobije ta tamna korica izvadimo iz rerne i kulinarskim gorionikom da izgorimo gornji sloj dok ne postane zlatast. Izbor je vaš, boja je važna! Kada je dovoljno ohlađen, jedite sa zadovoljstvom gotov krem karamel.
Komentari