Paj sa jabukama je slabost svih, može da se konzumira kao desert ili poslepodnevna užina.
Lako se sprema, sastojci, način pripreme su jednostavni i dostupni. Kod pečenja paja sa jabukama je važno da ne prestoji mnogo dugo u rerni da se ne bi isušio nadev iznutra.
U zavisnosti od rerne u kojoj spremamo paj, treba da uzmemo u obzir vreme i temperaturu pečenja.
Ako koristite rernu koja raspolaže ventilatorom, temperatura treba da bude podešena na 160-170 stepeni na otprilike 40 ili 50 minuta tako što bi bilo dobro da posmatrate proces pečenja paja da ga gornji grejači ne bi zapekli i da testo ostane meko sa unutrašnje strane.
Ako vaša rerna ne raspolaže ventilatorom, to ne znači da treba da se lišite ovog neverovatnog deserta - prosto vreme pečenja ostaje jedno te isto - za period od 40 do 50 minuta, ali temperatura se menja i pečemo isto vreme na 180 do 190 stepeni.
Uživajte u ovom predivnom desertu i ne zaboravite da ga fotografišete pre toga i da podelite rezultat sa nama.
Sa jabukama možete da napravite još i štrudlu sa jabukama, sjajan kolač sa jabukama, a zašto da ne i pečene jabuke. Neka vam je ukusno!
Komentari