Brokoli spadaju grupu najkorisnijih vrsta povrća koje se vrlo brzo kuva, odlično se kombinuje sa drugom hranom i široko se koristi u dijetetskoj i zdravoj kuhinji.
Međutim, pre nego što počnete da ga kuvate, morate ga dobro očistiti. Da biste to uradili, prvo morate dobro oprati glavicu brokolija pod mlazom vode. U tu svrhu možete koristiti i četku pomoću koje ćete još bolje oprati prljavštinu sa povrća.
Nakon što ste brokoli dobro oprali, odrežite dršku što je moguće bliže cvetovima.
Zatim ih podelite na zasebne cvetove i ako želite, svakom od njih možete iseći stabljiku, ako vam se ne sviđa njen ukus. Zatim koristite brokoli u receptu koji ste izabrali. Pravilno čišćenje brokolija je veoma važno.
Druga mogućnost pranja brokolija je da ga podelite na cvetove, da ga stavite u cediljku i temeljno operete pod mlazom hladne vode.
Sa dobro opranim brokolijem, predlažemo vam da pripremite neke divne recepte sa brokolijem kao što su:
- brokoli na pari;
Komentari