Bonapeti.rs»Saveti»Kako se potapaju ovsene pahuljice?

Kako se potapaju ovsene pahuljice?

Kako se potapaju ovsene pahuljice?

Ovas je žitarica koja raste u gde je klima suva i hladna.

Sa ciljem da se sačuvaju koricni hranljivi sastojci kod prerade ovsa je otklanja samo spoljašnja ljuska, tako da, kakav god proizvod da odaberemo - ovsene pahuljice, mekinje ili ovseno brašno, oni sadrže sve cenjene elemente korisne biljke.

Ovsene pahuljice spadaju u takozvane spore ugljene hidrate i uprkos što se preporučju kod dijeta za mršavaljene, ustvari su dosta kalorične.

Kao svaka žitarica, ovsene pahuljice su teške za varenje, zato je važno da se pravilno konzumiraju - naime, ovsene pahuljice treba da se natope.

Ovsene pahuljice se mogu natopiti u kiselo mleko, što duže stoje, budu mekše.

Dobra ideja je da potopite ovas prethodne noći i ostavite posudu sa ovsenim pahuljicama pokrivenu u frižideru. Ujutru će vaš doručak biti gotov.

Ovako dugo natapanje nije potrebno kod finih ovsenih pahuljica, zato što one nabubre bukvalno za sekund, nakon što se preliju sa malo vode, mleka ili soka.

Druga varijanta je da se preliju sa malo vrele vode i da sačekamo da upiju tečnost.

Odličan način da se uključe u dečiji meni je da se dodaju u toplu čorbu, tako što će zameniti dvopek.

Sa ovsenim pahuljicama i svežim mlekom ili vodom, voćem ili sirom se može pripremiti ukusna ovsena kaša.

U kombinaciji sa mlekom, svežim ili suvim voćem je idealan doručak.

U kombinacjiji sa dovoljno vode, ovsene pahuljice deluju kao metla za stomak, pomažu da se oslobodimo viška nagomilanih otrova u organizmu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni