Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Loptice dinje u čokoladnoj čašiPresecite dinju na pola i odstranite seme i višak tečnosti. Koristeći alat za dinju, počnite da odblikujete kuglice od dinje. Dodajte koliko želite loptica dinje u čaše čokolade....
13. april
Smuti od dinje i breskveDinju oljuštite i nasecite na kockice. Breskvu oljuštite i takođe nasecite na kockice. Voće stavite u visoku i usku posudu.
Sipajte so svežeg mleka i ispasirajte sve u kašu....
18. avgust
Osvežavajući sorbe od dinje i ananasaOvaj sorbe od dinje i ananasa će vas osvežitei i doneti mnogo raspoloženja svojom svežinom i ukusom....
22. jul
Džem od krušaka, dinje i bananaVruć džem od krušaka, dinje i banana sipati u zagrejane tegle i okrenuti ma poklopac, uviti u ćebe i ostaviti tako da se ohladi....
28. avgust
Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoledOljuštite dinju od kore, odvojite semenke i isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice i sameljte (zajedno sa svežim sokom od limuna i medom).
Dobijeni pire sipajte u mašinu za sladoled....
29. jul
Smuti od dinje i banane protiv visokog holesterolaOljuštite dinju i isecite je na kockice.
Oljuštite bananu i isecite je na kolutove. Stavite ih u nutribulet i dodajte sok od banane ili nektar.
Dobro umutite dok ne dobijete homogenu smesu....
21. januar
1
Slatko od dinja i šljivaOperemo dinju i isečemo na sitne kockice. Šljive oljuštimo i takođe sitno iseckamo. One će dati ukus dinji.
Sipamo šećer i stavljamo slatko na vatru. Ne dodajemo ništa....
20. okt.
Sorte dinjeDinja je biljka koja voli toplotu i svetlost, koja daje krupne i ukusne plodove.
Prosečna težina dinje jeste od 500 g do 12 kg. Zrela dinja sadrži glukozu, fruktozu i saharozu....
15. maj
Semifredo od dinje sa domaćim krokanom i tofijemU blenderu na kašu sameljite dinju sa šećerom, ako vam je pavlaka nezaslađena. Sjedinite voćnu smesu sa smesom od pavlake, pažljivo mešajte.
6....
08. avgust
DinjaIsečenu dinju je neophodno čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi i izdrži do tri dana.
Kulinarska upotreba dinja
Dinja je voće čije su osobine ukusa najbolje izražene kad je sirova....
21. jun
Gaspačo od dinjeHladna supa se može nazvati Gaspačo od dinje.
Španci je serviraju sa kockicom pršute. Kod njih se kombinacija dinje i pršute često sreće.
Probajte i vi!
Prijatno!...
10. mart
Žele od dinjeOljuštite dinju, očstite od semenki i isecite na kockice. Kockice dinje prebacite u prethodno pokašene čaše i sipajte smesu od želatina. Čaše pokrijte folijom i stavite u frižider da se žele stegne....
19. april
Karpačo od dinjeIsecite dinju na tanke komade. Stavite je u zamrzivač da se ohladi.
Izvadite i stavite u tanjir. Šunku možete sitno iseckati i posipati preko dinje ili da napravite ružicu....
11. maj
Slatko od kora dinjeTamno zeleni deo kore se sklanja pomoću ljuštilice za krompir. Kore se operu i beli deo se seče na kocke. Svaka kocka se probode viljuškom.
U jednoj šolji vruće vode se rastvara soda. Kore se stavljaju u šerpu i prelivaju...
14. jul
Francuski sorbe od dinjeDinju pasiramo i pomešamo sa sirupom.
Sipamo u kaup i zamrznemo. Serviramo u lopticama....
28. jun
Želirana torta od dinjeOstavljamo želatin u frižideru 15-20 minuta da dobije blagu gustinu i raspoređujemo ga preko dinje.
Ostavljamo tortu da se želira u frižideru bar 4 sata....
15. april
Letnji daikiri od dinjeLeto je mnogo svežije, lepo i nasmejano sa ovim sjajnim koktelom sa aromom dinje!
Živeli sa ovim letnjim daikirijem od dinje!...
08. sep.
Ukusan džem od dinjeNakon što smo očistili dinju sečemo je na parčiće.
Stavljamo je u duboku posudu za pečenje i ostavljamo dok ne spremimo sirup.
Od šećera i vode skuvamo sirup i nakon toga ubacujemo parčiće dinje....
07. sep.
Domaći sladoled od dinjePažljivo očistite dinju od kore i semenki i nasecite je na komade. Ispasirejte dinju blenderom ili pasatorom (odvojite oko 150-200 g za ukras)....
19. okt.
Čizkejk sa želeom od dinjeOstavljamo naš letnji čizkejk sa želeom od dinje da se dobro stegne u toku noći....
14. avgust
Neodoljive kiflice sa ratlukom od dinjeOd nabrojanih sastojaka zamesite meko testo, ostavite da dobro naraste. Kada se posuda napuni možete da počnete da oblikujete kiflice. Ja to radim na sledeći način:
Podelim testo na lopte jednake veličine, mažem radnu...
21. okt.