Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koristi od mladog siraSir je bogat kalcijumom, fosforom i cinkom, kao i mikro elementima koji pomažu u obnavljanju kiselosti u ustima. Kvaliteti prikupljeni u njemu pomažu u izgradnji koštanog tkiva. Uopšteno govoreći, kalcijum je element koji...
18. dec.
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kjopoolu od zelenog paradajzaPrelijte zeleni paradajz vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na male parčiće. Ispecite paprike, oljuštite i isecite ih.
Pomešajte u odgovarajućoj posudi za pečenje paprike, paradajz, masnoću i sitno isečen luk....
12. sep.
Slatko od zelenog paradajzaTo se radi s ciljem da se otkloni gorčina zelenog paradajza. Treći put kora moze lako da se oljušti.
Pripremite šećerni sirup od dve šolje vode i šećera, kad dodate i kriške limuna....
22. feb.
1
Popečci od zelenog povrćaPovrće kratko blanširati, dobro ocediti, sitno iseći, staviti u veću činiju, dodati zdrobljeni sir, beli luk, mirođiju, prstohvat soli i bibera i promešati.
Umućena jaja sjediniti sa povrćem, dodati brašno (količina brašna...
08. feb.
Potaž od zelenog povrćaOvaj divan recept počinjemo dan ranije. Uveče stavimo indijski orah u posudu i prelijemo ga sa 300 ml prokuvale vode.
Sutradan procedimo indijski orah i stavimo ga u blender sa 300 ml druge vode, tome dodamo i beli luk...
26. april
Slatko od zelenog čeri paradajzaSlatko od zelenog čeri paradajza je nestandardan recept koji će vas oduševiti....
09. mart
Pikantna turšija od zelenog paradajzaIzaberite čvrst i lep zeleni paradajz, bez oštećenja po njemu. Tegle treba da budu suve i čiste. Rasporedite povrće u tegle....
21. avgust
2
Seoska turšija od zelenog paradajzaOdaberite zdrav zeleni paradajz i nasecite ga na kriške. Pospite ga smesom soli i šećera.
Ostavite ga da odstoji u marinadi najmanje 2 sata, a nakon toga ga ocedite....
21. avgust
Moja marmelada od zelenog paradajzaOvu proceduru sam radila ukupno 4 puta, tato što se oseća napadan ukus zelenog paradajza /pravila sam ovu grešku, kada sam prvi put žurila da ispržimopohovani zeleni paradajz, isečen na kriške/....
25. nov.
Krem čorba od zelenog sočivaU šerpu sa litar mlake vode stavite sočivo. Dodajte majčinu dušicu i kuvajte dok ne bude gotovo, začinite kurkumom čim provri. Ocedite i izvadite začin i sipajte 1.500 vrele vode. Vratite na vatru i izmrvite bujon.
U tiganju...
14. okt.
10 najboljih probiotičkih namirnica za očuvanje zdravljaKombuča
Kombuča je kineski napitak od crnog ili zelenog čaja koji ljudi konzumiraju hiljadama godina. Popularno piće u Aziji, pravi se od šećera, kvasca i crnog ili zelenog čaja....
20. april
O koristima zelenog lisnatog povrćaZeleno lisnato povrće je odličan izvor vitamina A, C i K, ovo povrće je važan deo dnevnog menija. Takođe je bogato kalcijumom i magnezijumom.
Zeleno lisnato povrće blagotvorno utiče na procese varenja....
14. jun
Koktel od zelenog čaja i lubeniceVrećice zelenog čaja preliti sa 200 ml vruće vode, poklopiti.
Nakon 3 minuta vrećice čaja ocediti i ukloniti, a čaj ohladiti.
Čaj uliti u blender, dodati đumbir, javorov sirup, iseckanu lubenicu, sok limete....
13. jul
Čorba od zelenog graška i krompiraLuk ojuštimo i isečemo na sitno. Krompir oljuštimo i isečemo na male kocke. Očistimo šargarepu, oljuštimo i isečemo na sitno, ili ko više voli može da narenda na krupno rende.
U šerpu stavljamo opran grašak, isečen krompir...
20. mart
Turšija od zelenog paradajza u buretuDobro operite paradajz i paprike. Ako stavite samo paradajz u bude, neće vam se dopasti, oni nemaju miris, zato dodajte paprike - one daju miris i tako paradajz dobija miris turšije.
Svaki paradajz izbušite viljuškom na...
25. april
Salata od zelenog paradajza i šargarepeZeleni paradajz i šargarepu vadimo iz seoske turšije.
Kuvamo stari pasulj dok ne bude gotov. Pola slanine isečemo na male kocke i zapržimo na veoma slaboj vatri....
02. avgust
Slatko od zelenog paradajza sa vanilomCilj je da slatko od zelenog paradajza sa vanilom ne bude previše gusto.
Dobijaju se 3 tegle od 340 g....
05. avgust
Salsa od zelenog paradajza (Salsa Verde)Originalni recept za Salsa Verde je meksički i koristi tomatilo, vrsta fizalisa (Tomato Amarylla) sa malim zelenim plodovima, koji se široko koristi u meksičkoj kuhinji....
07. jul
Razlika između običnog Brie sira i Cornish Brie siraBri sir (Brie) je vrsta mekog sira koja je široko popularna. Postoje različite vrste sa imenom Bri. Dve popularne vrste su običan Bri i Korniš Bri.
Evo kratkog pregleda razlika između ova dva tipa Brie sira:
Razlika...
08. mart
Loptice od sira i topljenog siraMaslac treba da bude razmekšan, a običan sir - narendan.
Topljeni sir i sitan sir se pomešaju.
Dodaje im se narendan sir i maslac.
Od svih sastojaka se zamesi glatko meko testo.
Testo se oblikuje u male loptice...
09. dec.