Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Koristi od mladog siraKoristi od mladog sira
18. dec.
Sir je bogat kalcijumom, fosforom i cinkom, kao i mikro elementima koji pomažu u obnavljanju kiselosti u ustima. Kvaliteti prikupljeni u njemu pomažu u izgradnji koštanog tkiva. Uopšteno govoreći, kalcijum je element koji...
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Šta je kvark sir? Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote. Tokom procesa proizvodnje...
Turšija od zelenog paradajzaTuršija od zelenog paradajza
11. nov.
Turšija od zelenog paradajza je spremna....
Čatni od zelenog paradajzaČatni od zelenog paradajza
28. avgust
Čatni od zelenog paradajza je gotov....
Kjopoolu od zelenog paradajzaKjopoolu od zelenog paradajza
12. sep.
Prelijte zeleni paradajz vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na male parčiće. Ispecite paprike, oljuštite i isecite ih. Pomešajte u odgovarajućoj posudi za pečenje paprike, paradajz, masnoću i sitno isečen luk....
Slatko od zelenog paradajzaSlatko od zelenog paradajza
22. feb.
1
To se radi s ciljem da se otkloni gorčina zelenog paradajza. Treći put kora moze lako da se oljušti. Pripremite šećerni sirup od dve šolje vode i šećera, kad dodate i kriške limuna....
Popečci od zelenog povrćaPopečci od zelenog povrća
08. feb.
Povrće kratko blanširati, dobro ocediti, sitno iseći, staviti u veću činiju, dodati zdrobljeni sir, beli luk, mirođiju, prstohvat soli i bibera i promešati. Umućena jaja sjediniti sa povrćem, dodati brašno (količina brašna...
Potaž od zelenog povrćaPotaž od zelenog povrća
26. april
Ovaj divan recept počinjemo dan ranije. Uveče stavimo indijski orah u posudu i prelijemo ga sa 300 ml prokuvale vode. Sutradan procedimo indijski orah i stavimo ga u blender sa 300 ml druge vode, tome dodamo i beli luk...
Zeleno sočivoZeleno sočivo
14. mart
Neki recepti sa zelenim sočivom Kako pripremiti zeleno sočivo?...
Slatko od zelenog čeri paradajzaSlatko od zelenog čeri paradajza
09. mart
Slatko od zelenog čeri paradajza je nestandardan recept koji će vas oduševiti....
Pikantna turšija od zelenog paradajzaPikantna turšija od zelenog paradajza
21. avgust
2
Izaberite čvrst i lep zeleni paradajz, bez oštećenja po njemu. Tegle treba da budu suve i čiste. Rasporedite povrće u tegle....
Seoska turšija od zelenog paradajzaSeoska turšija od zelenog paradajza
21. avgust
Odaberite zdrav zeleni paradajz i nasecite ga na kriške. Pospite ga smesom soli i šećera. Ostavite ga da odstoji u marinadi najmanje 2 sata, a nakon toga ga ocedite....
Moja marmelada od zelenog paradajzaMoja marmelada od zelenog paradajza
25. nov.
Ovu proceduru sam radila ukupno 4 puta, tato što se oseća napadan ukus zelenog paradajza /pravila sam ovu grešku, kada sam prvi put žurila da ispržimopohovani zeleni paradajz, isečen na kriške/....
Krem čorba od zelenog sočivaKrem čorba od zelenog sočiva
14. okt.
U šerpu sa litar mlake vode stavite sočivo. Dodajte majčinu dušicu i kuvajte dok ne bude gotovo, začinite kurkumom čim provri. Ocedite i izvadite začin i sipajte 1.500 vrele vode. Vratite na vatru i izmrvite bujon. U tiganju...
10 najboljih probiotičkih namirnica za očuvanje zdravlja10 najboljih probiotičkih namirnica za očuvanje zdravlja
20. april
Kombuča Kombuča je kineski napitak od crnog ili zelenog čaja koji ljudi konzumiraju hiljadama godina. Popularno piće u Aziji, pravi se od šećera, kvasca i crnog ili zelenog čaja....
O koristima zelenog lisnatog povrćaO koristima zelenog lisnatog povrća
14. jun
Zeleno lisnato povrće je odličan izvor vitamina A, C i K, ovo povrće je važan deo dnevnog menija. Takođe je bogato kalcijumom i magnezijumom. Zeleno lisnato povrće blagotvorno utiče na procese varenja....
Koktel od zelenog čaja i lubeniceKoktel od zelenog čaja i lubenice
13. jul
Vrećice zelenog čaja preliti sa 200 ml vruće vode, poklopiti. Nakon 3 minuta vrećice čaja ocediti i ukloniti, a čaj ohladiti. Čaj uliti u blender, dodati đumbir, javorov sirup, iseckanu lubenicu, sok limete....
Čorba od zelenog graška i krompiraČorba od zelenog graška i krompira
20. mart
Luk ojuštimo i isečemo na sitno. Krompir oljuštimo i isečemo na male kocke. Očistimo šargarepu, oljuštimo i isečemo na sitno, ili ko više voli može da narenda na krupno rende. U šerpu stavljamo opran grašak, isečen krompir...
Turšija od zelenog paradajza u buretuTuršija od zelenog paradajza u buretu
25. april
Dobro operite paradajz i paprike. Ako stavite samo paradajz u bude, neće vam se dopasti, oni nemaju miris, zato dodajte paprike - one daju miris i tako paradajz dobija miris turšije. Svaki paradajz izbušite viljuškom na...
Salata od zelenog paradajza i šargarepeSalata od zelenog paradajza i šargarepe
02. avgust
Zeleni paradajz i šargarepu vadimo iz seoske turšije. Kuvamo stari pasulj dok ne bude gotov. Pola slanine isečemo na male kocke i zapržimo na veoma slaboj vatri....
Slatko od zelenog paradajza sa vanilomSlatko od zelenog paradajza sa vanilom
05. avgust
Cilj je da slatko od zelenog paradajza sa vanilom ne bude previše gusto. Dobijaju se 3 tegle od 340 g....
Salsa od zelenog paradajza (Salsa Verde)Salsa od zelenog paradajza (Salsa Verde)
07. jul
Originalni recept za Salsa Verde je meksički i koristi tomatilo, vrsta fizalisa (Tomato Amarylla) sa malim zelenim plodovima, koji se široko koristi u meksičkoj kuhinji....
Maska za lice od zelenog čajaMaska za lice od zelenog čaja
27. jun
Maska za lice od zelenog čaja je fantastična!...
Razlika između običnog Brie sira i Cornish Brie siraRazlika između običnog Brie sira i Cornish Brie sira
08. mart
Bri sir (Brie) je vrsta mekog sira koja je široko popularna. Postoje različite vrste sa imenom Bri. Dve popularne vrste su običan Bri i Korniš Bri. Evo kratkog pregleda razlika između ova dva tipa Brie sira: Razlika...
Loptice od sira i topljenog siraLoptice od sira i topljenog sira
09. dec.
Maslac treba da bude razmekšan, a običan sir - narendan. Topljeni sir i sitan sir se pomešaju. Dodaje im se narendan sir i maslac. Od svih sastojaka se zamesi glatko meko testo. Testo se oblikuje u male loptice...