Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Junačko pečeno mesoU posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte.
Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.
Začinite kolenice smesom od začina...
23. januar
Sosevi za pečeno mesoSosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
01. mart
Brz sos za pečeno mesoOdržavamo brz sos za pečeno meso toplim do trenutka serviranja, a dobro je i da s vremena na vreme promešamo....
11. maj
Odgovarajući prilog za pečeno mesoU zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različiti prilozi.
Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira....
24. mart
Pečeno meso od šilježeta sa prazilukomIsecite meso šilježeta na komade i začinite ga solju i biberom. Možete blago da istucate meso da bude krhkije. Ugrejte ulje i propržite meso sa svih strana.
Izvadite meso u đuvečaru. Nalijte bujon od povrća i stavite glinenu...
23. mart
Pečeno meso sa bombicama od pirinčaU posoljenu vodu i 1 kašičicu karije stavite pirinač da se skuva 15 minuta. Izvadite ga u cediljku i ostavite da se ocedi.
Isecite luk na veoma sitno i propržite ga na tihoj vatri. Dodajte vino i čekajte da polovina ispari...
09. maj
Pečeno meso sa krompirom i šargarepomPečeno meso sa krompirom i šargarepom servirajte toplo uz salatu po izboru.
Prijatno uz ovo veoma ukusno, a jednostavno jelo!...
11. okt.
Ideje za pečeno meso sa voćemPredlažemo vam tri recepta za pečeno meso sa voćem, jedan od njih je za ražnjiće koji se pripremaju na roštilju....
22. mart
Roze sos za picu, testeninu i pečeno mesoDanas je klasični roze sos osnova mnogih drugih sosevai umaka i često se koristi kao sos za testenine, za aromatiziranje pica, hamburgera, pomfrita, čipsa, salata i kao sos za pečeno meso, ribu ili morske plodove....
18. dec.
Pečeno praseće meso (retro recept)Za vreme pečenja stalno ga polivajte vodom, da ne zagori....
01. avgust
Pečeno svinjsko meso u rerniIsecite svinjsku plećku na komade ili veće ravne komade.
Pospite začinima i uljem i lepo promešajte. Ostavite tako na oko 30 minuta, a za to vreme isečemo praziluk i sipamo ga u pleh.
Polijte i njega sa malo ulja, aleve...
30. jun
Pečeno jagnjeće meso sa krompiromUz pečenu jagnjetinu sa krompirom može da se servira zelena salata....
13. maj
Sos za pečeno svinjsko mesoZagrejte malo masti u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i kuvajte dok se ne dobije zlatkasta, karamel boja. otprilike 5 minuta.
Rastopite brašno u bujon, tako da nema grudvica. Začinite solju i biberom po ukusu...
23. nov.
Pečeno svinjsko meso sa krompiromOperite i očistite svinjetinu od opni i žila. Naseckajte ga na filee debljine 4 cm. Začinite solju, biberom i potopite ga u belo vino. Marinirajte ga oko 2 sata.
Poređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju...
18. okt.
Pečeno svinjsko meso sa krompirom iz rerneNakon što se prohladi, procedite dobro i stavite ga u posudu za pečenje sa poklopcem, sipajte ravnomerno maslinovo ulje....
06. maj
Pečeno jagnjeće meso sa krompirom i biljkamaServirajte pečeno jagnjeće meso sa krompirom i biljkama sa ljubavlju i uz omiljena pića.
Nek vam je slatko....
04. sep.
Koje meso se koliko pečeVreme pečenja zavisi od toga kako se je meso prethodno pripremilo za pečenje - da li se prethodno kuvalo, dinstalo ili blanširalo.
Kod pečenja mesa je važno da ono dobije zlatkastu i hrskavu koricu....
26. jul
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
16. okt.
Meso AjkuleMeso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba.
Sastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
22. sep.
Guščije mesoOno se koristi za paprikaše, čorbe, supe, salate, paštete, pečena jela. Takođe odlično je za kuvanje, prženje, mariniranje i pečenje....
02. sep.