Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bukovače u rerniPečurke se operu, očiste i poređaju u podmazanu posudu za pečenje, ne seku se.
Kapne im se još malo maslaca i posole se. Peku se u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.
Nakon samo nekoliko minuta imaćate ispečene...
27. jun
Pohovane bukovače iz rernePrvo operemo bukovače i odsečemo donji deo, po želji možete i celu dršku /malo je žilavija/, ja je ostavljam.
Zagrevam slanu vodu u loncu na šporetu....
10. avgust
Pečurke Bukovače na roštiljuZagrejte roštilj i poređajte bukovaču.
Pecite sa obe strane do zlatne boje.
Poslužite uz čašu ohlađenog belog vina.
Jedinstveno ukusne pečurke Bukovače na roštilju!...
21. okt.
Krem čorba od bukovače i koprivePropržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta.
Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....
12. jul
Pečurke bukovače sa slaninom i pivom1. Operite i isecite pečurke. Izdinstajte ih 4-5 minuta u maslacu i maslinovom ulju na umerenoj vati.
Dodajte slaninu, isečenu na kocke ili trake, i beli luk na kriške. Zapržite kratko mešajući.
2. Sipajte pivo i oko...
26. feb.
Bukovače sa hamonom i belim vinomBukovaču isecite na komade srednje veličine, dve vrste belog luka na krugove.
Hamon iseckajte krupnije ako je u tankim listićima. Ukoliko je celo parče, isecite na kockice....
07. feb.
Pohovane pečurke bukovače sa belim lukomNakon toga umačemo prvo bukovaču u brašno i nakon toga u jaje i stavljamo ih vruću masnoću. Pohujemo pečurke.
Pržimo pohovane pečurke bukovače dok ne dobiju laganu boju.
Bon Apeti!...
15. feb.
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomOperemo i isečemo pečurke na krupne trakice.
Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna.
U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu.
Pržimo ih...
05. maj
Posna bukovača u kokosovom mlekuBukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta.
Nakon 7-8 minuta, naspite kokosovo mleko i ostavite da se kuva. Pred sam kraj kuvanja dodajte kari i biber....
08. april
Čorba od bukovače sa mladim belim lukomČorba od bukovače je gotova za minut.
Vi odredite gustinu, ako želite ređu čorbu, sipajte još malo mleka ili vode....
27. jul
Garnirung od bukovače sa belim lukom i maslacemOčistite pečurke i isecite ih. Oljuštite beli luk i isecite čenove na sitno. Zagrejte tiganj, stavite maslac i dodajte pečurke.
Dodajte beli luk i stavite so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
Sipajte belo vino i ostavite...
27. jun
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Pečurka bukovačaSvetložuta bukovača reste leti i u ranu jesen, a kraljevska bukovača se može naći pored korena bivoljeg trna.
Kako da prepoznamo bukovaču?...
05. mart
Marinirane bukovačePomešajte tečne sastojke, dodajte so, šećer, beli luk, lovorov list i zrna bibera.
Stavite na vatru i kad marinada provri dodajte pečurke. Kuvajte 5-6 minuta.
Kad pečurke omekšaju skinite posudu sa vatre.
Ostavite...
24. jul
Pikantne bukovačeServirajte pikantne pečurke bukovače kao predjelo ili ukusno meze uz pivo.
Beleška: Kolčina začina može da varira prema vašim ličnim preferencijama....
22. januar
Pohovane pečurke bukovačeBukovaču dobro očistiti, oprati i naseći na parčiće /na trakice/.
Parčiće ostaviti oko 10 minuta u vrućoj posoljenoj vodi, pa ih izvaditi da se malo ohlade.
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u sneg....
12. jun
Veganska supa od bukovačePraziluk se iseče na sitno i stavlja se da se kuva u litar i po posoljene vode zajedno sa malo maslinovog ulja.
Pečurke se operu dobro i iseku se na male kocke. Dodaju se u praziluk.
Smesa se ostavlja da se krčka na...
26. avgust
Kako da spremite bukovaču?Evo nekih ideja:
Dinstana bukovača sa maslacem kao garnir
Potrebni sastojci: 500-600 g bukovače, 4 kašike maslaca, nekoliko struka mirođije, soli i bibera po želji....
07. mart
Konzervirana bukovačaAko želite, možete pasterizovati tegle oko 20 minuta nakon što voda proključa radi dužeg skladištenja konzerviranih bukovača....
12. avgust
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.