Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Bukovače u rerniBukovače u rerni
27. jun
Pečurke se operu, očiste i poređaju u podmazanu posudu za pečenje, ne seku se. Kapne im se još malo maslaca i posole se. Peku se u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Nakon samo nekoliko minuta imaćate ispečene...
Pohovane bukovače iz rernePohovane bukovače iz rerne
10. avgust
Prvo operemo bukovače i odsečemo donji deo, po želji možete i celu dršku /malo je žilavija/, ja je ostavljam. Zagrevam slanu vodu u loncu na šporetu....
Pečurke Bukovače na roštiljuPečurke Bukovače na roštilju
21. okt.
Zagrejte roštilj i poređajte bukovaču. Pecite sa obe strane do zlatne boje. Poslužite uz čašu ohlađenog belog vina. Jedinstveno ukusne pečurke Bukovače na roštilju!...
Krem čorba od bukovače i kopriveKrem čorba od bukovače i koprive
12. jul
Propržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta. Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....
Bukovače sa sosom o pavlakeBukovače sa sosom o pavlake
21. april
Servirajte bukovače sa garnirungom od krompir salate....
Šnicle u sosu od bukovače i pireŠnicle u sosu od bukovače i pire
08. feb.
Prijatno uz šnicle u sosu od bukovače i pire!...
Pečurke bukovače sa slaninom i pivomPečurke bukovače sa slaninom i pivom
26. feb.
1. Operite i isecite pečurke. Izdinstajte ih 4-5 minuta u maslacu i maslinovom ulju na umerenoj vati. Dodajte slaninu, isečenu na kocke ili trake, i beli luk na kriške. Zapržite kratko mešajući. 2. Sipajte pivo i oko...
Bukovače sa hamonom i belim vinomBukovače sa hamonom i belim vinom
07. feb.
Bukovaču isecite na komade srednje veličine, dve vrste belog luka na krugove. Hamon iseckajte krupnije ako je u tankim listićima. Ukoliko je celo parče, isecite na kockice....
Pohovane pečurke bukovače sa belim lukomPohovane pečurke bukovače sa belim lukom
15. feb.
Nakon toga umačemo prvo bukovaču u brašno i nakon toga u jaje i stavljamo ih vruću masnoću. Pohujemo pečurke. Pržimo pohovane pečurke bukovače dok ne dobiju laganu boju. Bon Apeti!...
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomPohovana bukovača s pirinčanim brašnom
05. maj
Operemo i isečemo pečurke na krupne trakice. Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna. U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu. Pržimo ih...
Posna bukovača u kokosovom mlekuPosna bukovača u kokosovom mleku
08. april
Bukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta. Nakon 7-8 minuta, naspite kokosovo mleko i ostavite da se kuva. Pred sam kraj kuvanja dodajte kari i biber....
Bukovača i šampinjoni u maslacuBukovača i šampinjoni u maslacu
08. nov.
Bukovača i šampinjoni u maslacu su veoma ukusni!...
Čorba od bukovače sa mladim belim lukomČorba od bukovače sa mladim belim lukom
27. jul
Čorba od bukovače je gotova za minut. Vi odredite gustinu, ako želite ređu čorbu, sipajte još malo mleka ili vode....
Garnirung od bukovače sa belim lukom i maslacemGarnirung od bukovače sa belim lukom i maslacem
27. jun
Očistite pečurke i isecite ih. Oljuštite beli luk i isecite čenove na sitno. Zagrejte tiganj, stavite maslac i dodajte pečurke. Dodajte beli luk i stavite so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Sipajte belo vino i ostavite...
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Pečurka bukovačaPečurka bukovača
05. mart
Svetložuta bukovača reste leti i u ranu jesen, a kraljevska bukovača se može naći pored korena bivoljeg trna. Kako da prepoznamo bukovaču?...
Marinirane bukovačeMarinirane bukovače
24. jul
Pomešajte tečne sastojke, dodajte so, šećer, beli luk, lovorov list i zrna bibera. Stavite na vatru i kad marinada provri dodajte pečurke. Kuvajte 5-6 minuta. Kad pečurke omekšaju skinite posudu sa vatre. Ostavite...
Pikantne bukovačePikantne bukovače
22. januar
Servirajte pikantne pečurke bukovače kao predjelo ili ukusno meze uz pivo. Beleška: Kolčina začina može da varira prema vašim ličnim preferencijama....
Pohovane pečurke bukovačePohovane pečurke bukovače
12. jun
Bukovaču dobro očistiti, oprati i naseći na parčiće /na trakice/. Parčiće ostaviti oko 10 minuta u vrućoj posoljenoj vodi, pa ih izvaditi da se malo ohlade. Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u sneg....
Veganska supa od bukovačeVeganska supa od bukovače
26. avgust
Praziluk se iseče na sitno i stavlja se da se kuva u litar i po posoljene vode zajedno sa malo maslinovog ulja. Pečurke se operu dobro i iseku se na male kocke. Dodaju se u praziluk. Smesa se ostavlja da se krčka na...
Bukovače sote u rerniBukovače sote u rerni
05. mart
Bukovače sote su predivan garnirung uz meso ili pirinač....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Evo nekih ideja: Dinstana bukovača sa maslacem kao garnir Potrebni sastojci: 500-600 g bukovače, 4 kašike maslaca, nekoliko struka mirođije, soli i bibera po želji....
Konzervirana bukovačaKonzervirana bukovača
12. avgust
Ako želite, možete pasterizovati tegle oko 20 minuta nakon što voda proključa radi dužeg skladištenja konzerviranih bukovača....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...