Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Teletina u tegliMeso se iseče na male parčiće, stavi se u veliku posudu ili kazan, posoli se prema ukusu i dinsta se na tihoj vatri, dok ne ispari suvišna voda.
Nakon što je gotovo, ostavi se da odstoji i sipa se u čiste i polusuve velike...
13. mart
Teletina u teglamaAko kuvate mladu teletinu u teglama, kuvanje traje do 2 sata, a ako je starija teletina 2, 5-3 sata....
05. dec.
Pečena teletina s pečurkamaMeso se iseče na tanke šnicle. Poželjno je da se blago izbuše viljuškom da bolje upiju marinadu.
Začinjava se biberomi solju i preliva se vinom. Ostavlja se u frižider oko jedan sat.
Za to vreme se luk i pečurke iseko...
16. april
Teletina u terijaki stiluDa bih dobila tanke i fine parčiće teletine, sečem je na kriške dok je još zamrznuta....
01. dec.
Teletina sa šparglomOdsecite beli deo špargli. Kuhinjskim kanapom ih vežite u snop. U veliku šerpu nalijte vode tri prsta iznad dna. Dodajte 1 kašičicu soli.
Stavite špargu uspravno. Poklopite šerpu i kuvajte povrće 5 minuta. Izvadite snop...
30. jul
Teletina sa šljivamaMeso se iseče na komade i prži.
Vadi se i na njegvo mesto se prži luk iseckan sitno i brašno, paradajz pire i aleva paprika.
Meso se ponovo vraća. Sipa se mlaka voda i ostavlja da vri dok ne omekša.
Dodaju se šljive...
13. okt.
Teletina sa graškomMeso se iseče na pocije, luk - sitno. Zajedno sa mesom se dinsta u delu masti i malo vode. Kad luk omekša dodaje se razređeno paradajz pire i aleva paprika. Posoli se po ukusu. Kad voda ispari, meso se preliva vrelom vodom...
12. avgust
Teletina sa pečurkamaTeleće meso dobro izlupajte i isecite na tanke komadiće. Dobro ga začinite biberom i kuminom. Zagrejte malo ulja i stavite meso da se ravnomerno proprži.
Zatim prebacite meso u vatrostalnu posudu sa poklopcem.
U istom...
16. jul
Teletina na roštiljuIstucajte dobro teleće šnicle. Namažite ih dobro maslinovim uljem i začinite svim začinima.
Ostavite ih u poklopljenoj posudi da odstoje dva sata.
Zagrejte roštilj i natrljajte rešetke sa 1/2 glavice luka.
Stavite...
24. april
Kuvana teletina u eksreps loncuKad kuvana teletina bude skoro gotova, dodajte sitno iseckane listove celera.
Gotovu kuvanu teletinu u ekspres loncu skinite sa vatre i začinite sveže samlevenim biberom....
20. okt.
Teletina u sosu iz rerneTeleće šnicle istanjiti čekićem za meso. Posolite ih i premažite senfom, pa zatim uvaljati u brašno.
Na tiganju sa maslinovim uljem ispeći kratko šnicle, pa ih staviti u vatrostalnu posudu. Ostatak maslinovog ulja staviti...
22. april
Krhka teletina A la minuteZa lep teleći stek nisu potrebni neštki začini i marinade. Važno je da meso bude kvalitetno.
Zamolite mesara da stekovi budu debljine barem prsta i po. Vi odlučujete da li da imaju kost ili da budu bez nje.
Ostavite...
23. mart
Teletina u tiganju sa lukomPred kraj dodajemo suve začine u teletinu iz tiganja.
Serviramo teletinu iz tiganja sa lukom posutu svežim peršunom....
19. nov.
Mekana teletina sa graškomTeletinu nasecite na kocke. U šerpu sipajte ulje i meso sa jednom čašom vode.
Dinstajte, a zatim pržite dok se meso ne zarumeni. Dodajte naseckane luk i šargarepu, so i začine....
29. mart
1
Pikantna teletina sa lukomU dubokom tiganju ugrejte ulje. Nasecite meso na zalogaje i stavite ga u tiganj. Čim se zaprži sa jedne strane, okrenite ga i zapržite sa druge.
Sipajte čašu vina i vruću vodu da pokrije meso. Ostavite da se krčka na slaboj...
30. mart
Dinstana teletina sa kruškamaTeleći file sa sobne temperature natrljajte biberom i zapecite u tiganju sa dve kašičice maslinovog ulja na jakoj vatri. Maksimalno po minut sa svake strane je dovoljno. Uvek stavljajte meso na vatru tek kad je tiganj dobro...
27. feb.
Teletina na indijski načinIsečemo meso na sitne parčiće i zapržimo ga.
Izvadimo i u istu masnoću stavljamo prethodno isečen na kriške i blanširan luk. Dodajemo 2 kašike brašna i jednu karija.
Prelivamo toplom vodom ili bujonom i dodajemo mleko...
20. april
Karpaćo teletina sa naromPažljivo poređajte karpaćo teletinu preko paradajza (samo jedan red).
6. Pomešajte sok od limuna sa maslinovim uljem i poprskajte meso. Odozgo stavite zrnca nara i parmezan sir.
7....
14. nov.
Teletina na burgundski načinIsecite slaninu na žilijen i propržite. Izvadite je na tanjir, a u isti tiganj sipajte maslinovo ulje ili ulje i propržite krupnije isečeno meso. Kad se proprži izvadite ga na tanjir. Sipajte malo masti u tiganj i propržite...
04. nov.
Dinstana teletina sa kačakavaljemIsecite meso na tanke komade, izlupajte ih između folije, da ih malo istanjite. Svako parče pospite solju i biberom.
Stavite u pelh, sipajte bujon i vino, stavite lovorov list i ponovo začinite biberom.
Preko svakog...
22. januar
Teletina na engleski načinPrelijte teletinu sosom od povrća.
Prodinstajte mladi krompir u pola maslaca, dodajte so po ukusu i dodajte ga u teletinu u sos od povrća. Stavite da provri i kuvajte još 10 minuta na tihoj vatri....
04. okt.
Moja teletina sa povrćem1. Stavite u šerpu raspolovljen koren od paškanata, polovinu glavice luka, jedna struk celera sa listovima, peršun, lovorov list i teleću kost.
Prelijte obilnom količinom vode i kuvajte 30 minuta, soleći na kraju gotov...
02. nov.
Kuvana teletina sa celeromPred kraj kuvanja teletine dodajte zrnca bibera.
Kuvana teletina sa celerom je mnogo ukusna....
17. januar