Prolin
Aminokiseline

Prolin

0

Prolin je neesencijalna aminokiselina potrebna za proizvodnju kolagena. Prolin se može sintetizovati iz glutaminske kiseline. Izvori prolina.

1

Aminokiseline

Aminokiseline sa informacijama o njima i njihovoj primeni. Vrste aminokiselina. Sve aminokiseline.
Aminokiseline - GlutationAminokiseline

Glutation

10.08.20170

Glutation je vrsta proteina, koji ljudsko telo sintetiše uz pomoć tri aminokiseline - cisteina, glicina i glutaminske kiseline. Glutation direktno sprečava stvaranje reaktivne oblike kiseonika, poznatije kao slobodni radikali.

Aminokiseline - OrnitinAminokiseline

Ornitin

08.08.20170

Ornitin je osnovna aminokiselina koja učestvuje u proizvodnji ureje. Ornitin predstavlja neproteinsku aminokiselinu, što znači da ona nije uključena u strukturu proteina. Koristi od ornitina.

Aminokiseline - Lipoinska KiselinaAminokiseline

Lipoinska Kiselina

28.07.20170

Lipoinska liselina se klasifikuje kao antioksidant i štiti ćelije od oštećemka prouzrokovanih kiseonikom. Biljke sa koncentracijom hloroplasta sadrže liopinsku kiselinu. Funkcije i koristi.

Aminokiseline - LizinAminokiseline

Lizin

27.07.20170

Lizin predstavlja jednu od najvažnijih aminokiselina, jer pripada grupi esencijalnih aminokiselina. Lizin učestvuje u izgradnji svih vrsta belančevina. Korist od lizina.

Aminokiseline - KeratinAminokiseline

Keratin

20.07.20170

Keratin je veoma jak protein, koje je glavni sastojak kose, kože, noktiju i zuba. Ketarin može biti tvrd ili mek. Keratin ima široku primenu u kozmetici.

Aminokiseline - CisteinAminokiseline

Cistein

18.07.20170

Korisna informacija o cisteinu. Funkcije cisteina - antioksidantna aktivnost, detoksikacija, eliminisanje sluzi. Metionin proizvodi cistein. Cistein i glutation.

Aminokiseline - GlutaminAminokiseline

Glutamin

10.07.20170

Glutamin je aminokiselina koja se sintetiše organizam uz pomoć druge aminokiseline - glutamata. Deficit i unos glutamina. Korist od glutamina. Koristi se u lečenju od alkoholizma, AIDS-a, teških opekotina.

Aminokiseline - Omega - 3 masne kiselineAminokiseline

Omega - 3 masne kiseline

18.05.20170

Omega - 3 masne kiseline su zdrave masti koje imaju svoj udeo u sprečavanju velikog broja zdravstvenih problema. Korist od omega-3 masnih kiselina, izvori omega-3 masnih kiselina.

Aminokiseline - TriptofanAminokiseline

Triptofan

05.03.20170

Triptofan je jedna od deset prirodnih aminokiselina, koje su potrebne organizmu. Triptofan sprečava deficit niacina i povišava nivo serotonina. Nedostatak dovodi do pelagre.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne