Alanin
Aminokiseline

Alanin

Alanin je zamenljiva (neesencijalna) amino kiselina, koja vrši niz važnih funkcija u organizmu. Alanin je naročito važan za održavanje nivoa glukoze u krvi. Izvori alanina.

1

Aminokiseline

Aminokiseline sa informacijama o njima i njihovoj primeni. Vrste aminokiselina. Sve aminokiseline.
Aminokiseline - Asparaginska kiselinaAminokiseline

Asparaginska kiselina

19.09.2017

Asparaginska kiselina poznata još kao asparagn, predstavlja zamenljivu aminokiselinu koja vrši niz funkcija u organizmu. Značajne aminokiseline su one koje organizam može da sintetiše u slučaju nužde. Asparaginska kiselina je jedna od dve glavne uzbuđu

Aminokiseline - SerinAminokiseline

Serin

12.09.2017

Serin je neesencijalna aminokiselina koja se u telu sintetiše na bazi glicina. Serin je važan kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje čoveka. Izvori serina.

Aminokiseline - MetioninAminokiseline

Metionin

07.09.2017

Metionin je esencijalna aminokiselina. Metionin učestvuje u sastavu brojnih enzima i proteina, kao i u sintezi DNK i RNK. Koristi od metionina.

Aminokiseline - LeucinAminokiseline

Leucin

07.09.2017

Leucin je esencijalna aminokiselina, koja je veoma korisna za zdravlje čoveka. Leucin prevazilazi ostale aminokiseline po izazivanju insulinske reakcije. Koristi od leucina.

Aminokiseline - Omega-6 masne kiselineAminokiseline

Omega-6 masne kiseline

05.09.2017

Omega-6 masne kiseline su nezamenjive masne kiseline. Omega-6 masne kiseline su neophodne za ljudsko zdravlje. Omega-6 masne kiseline se unose samo putem hrane.

Aminokiseline - L-karnitinAminokiseline

L-karnitin

02.09.2017

Karnitin ili L - karnitin predstavlja aminokiselinu koju ljudsko telo proizvodi od aminokiseline lizin. Karnitin je koristan dodatak u dijetama za mršavljenje. Korist i izvori karnitina.

Aminokiseline - CistinAminokiseline

Cistin

30.08.2017

Cistin predstavlja aminokiselinu koja sadrži sumpor i koja je odgovorna za zdravlje vezivnog tkiva, kože, kose i noktiju. Dodatni unos cistina može da dovede do neželjenih posledica kod dijabetičara.

Aminokiseline - ProlinAminokiseline

Prolin

11.08.2017

Prolin je neesencijalna aminokiselina potrebna za proizvodnju kolagena. Prolin se može sintetizovati iz glutaminske kiseline. Izvori prolina.

Aminokiseline - GlutationAminokiseline

Glutation

10.08.2017

Glutation je vrsta proteina, koji ljudsko telo sintetiše uz pomoć tri aminokiseline - cisteina, glicina i glutaminske kiseline. Glutation direktno sprečava stvaranje reaktivne oblike kiseonika, poznatije kao slobodni radikali.

Aminokiseline - OrnitinAminokiseline

Ornitin

08.08.2017

Ornitin je osnovna aminokiselina koja učestvuje u proizvodnji ureje. Ornitin predstavlja neproteinsku aminokiselinu, što znači da ona nije uključena u strukturu proteina. Koristi od ornitina.

Aminokiseline - Lipoinska KiselinaAminokiseline

Lipoinska Kiselina

28.07.2017

Lipoinska liselina se klasifikuje kao antioksidant i štiti ćelije od oštećemka prouzrokovanih kiseonikom. Biljke sa koncentracijom hloroplasta sadrže liopinsku kiselinu. Funkcije i koristi.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne