Turski burek

17/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Puno je recepata za turski burek, ali ovaj je jedan od posebnih. Ah, taj burek, tako je ukusan..."
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 998
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 8 šolja prosejanog
  • maslac - 100 g otopljenog
  • jaja - 1 kom
  • so - 1 k.k.
  • voda - 2 šolje vruće
  • maslac - 100 g otopljenog za nadev
  • sir - 2 šolje izmrvljenog
  • jaja - 3 komada za preliv
  • kiselo mleko - 4 kašičice
  • soda - 1 šaka sode za hleb
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku tepsiju sipajte 7 šolja brašna i napravite udubljenje. U sredinu sipajte vodu, jaje, so i maslac. Počnite da mesite testo dok ne potrošite brašno.

Podelite testo na 5 lopti i ostavite da stoji 30 minuta, pospite ga sa malo brašna.

Pripremite preliv tako što ćete pomešati jaja, kiselo mleko, sodu za hleb i stavite sa strane.

Iskoristite preostalu 1 šolju brašna za posipanje odgore i dole kora, dok ih razvlačite. Kore se razvlače što je najtanje moguće, jer će prilikom pečenja nabubreti.

Prvu razvučenu koru premažite maslacem i pospite sirom. Umotajte sa šire strane kao spiralu i stavite je u podmazan pleh. Ponovite postupak i sa ostalim korama. Premažite odgore preostalim maslacem i prelijte prelivom.

Turski burek se peče na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti