Turski burek

17/02/2017
Anonymous
odAnonymousŠef kuhinje179
"Puno je recepata za turski burek, ali ovaj je jedan od posebnih. Ah, taj burek, tako je ukusan..."
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 710
  • Pregledi tokom meseca478
  • Pregledi tokom desmice48
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 8 šolja prosejanog
  • maslac - 100 g otopljenog
  • jaja - 1 kom
  • so - 1 k.k.
  • voda - 2 šolje vruće
  • maslac - 100 g otopljenog za nadev
  • sir - 2 šolje izmrvljenog
  • jaja - 3 komada za preliv
  • kiselo mleko - 4 kašičice
  • soda - 1 šaka sode za hleb
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku tepsiju sipajte 7 šolja brašna i napravite udubljenje. U sredinu sipajte vodu, jaje, so i maslac. Počnite da mesite testo dok ne potrošite brašno.

Podelite testo na 5 lopti i ostavite da stoji 30 minuta, pospite ga sa malo brašna.

Pripremite preliv tako što ćete pomešati jaja, kiselo mleko, sodu za hleb i stavite sa strane.

Iskoristite preostalu 1 šolju brašna za posipanje odgore i dole kora, dok ih razvlačite. Kore se razvlače što je najtanje moguće, jer će prilikom pečenja nabubreti.

Prvu razvučenu koru premažite maslacem i pospite sirom. Umotajte sa šire strane kao spiralu i stavite je u podmazan pleh. Ponovite postupak i sa ostalim korama. Premažite odgore preostalim maslacem i prelijte prelivom.

Turski burek se peče na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija