Način pripreme
U veliku tepsiju sipajte 7 šolja brašna i napravite udubljenje. U sredinu sipajte vodu, jaje, so i maslac. Počnite da mesite testo dok ne potrošite brašno.
Podelite testo na 5 lopti i ostavite da stoji 30 minuta, pospite ga sa malo brašna.
Pripremite preliv tako što ćete pomešati jaja, kiselo mleko, sodu za hleb i stavite sa strane.
Iskoristite preostalu 1 šolju brašna za posipanje odgore i dole kora, dok ih razvlačite. Kore se razvlače što je najtanje moguće, jer će prilikom pečenja nabubreti.
Prvu razvučenu koru premažite maslacem i pospite sirom. Umotajte sa šire strane kao spiralu i stavite je u podmazan pleh. Ponovite postupak i sa ostalim korama. Premažite odgore preostalim maslacem i prelijte prelivom.
Turski burek se peče na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumeni.