Veoma lisnata gibanica

06/04/2017
"Majstorska ruka će vam trebati da razvijete kore, ali dobićete toliko ukusnu gibanicu, da će se cela porodica skupiti oko stola i ni mrvica neće ostati "
Priprema30 min.
Kuvanje2 min.
Ukupno32 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano866
  • Pregledi tokom meseca593
  • Pregledi tokom desmice58
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 800 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • voda - 1 i po šolja
  • kvasac - pola kockice
  • za nadev
  • sir - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih namirnica zamesi se testo. Pravi se od 12 do 14 lopti. Svaka lopta se razvije u veoma tanku koru veličine posude za pečenje u kojoj će se peći.

Razvijena kora namaže se masnoćom. Ređaju se kore jedna na drugu s masnoćom između, dok se sir stavlja između svake tri kore.

Poslednja se namaže uljem i sve zajedno se ređaju po sredini. Dva komada se uviju i zaviju u puž u posudi za pečenje.

Ostavi se oko dva sata da nadođe. Peče se na 200 stepeni, u početku s folijom dok ne naraste. Nakon toga se sklanja folija i zapeče se.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija