Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se suši čubar?Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar....
24. feb.
U koja jela treba da dodamo čubar?Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo....
11. mart
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo....
08. dec.
Koji začini su odgovarajući za supuOdgovarajući je takođe kardamon, ruzmarin i čubar. Za supe od povrća su odgovarajuće menta i nana, peršun, celer, biber, bosiljak, čubar, majorana, kari....
27. januar
Aromatični krompirići sa kobasicamaJelo ima aromu najviše zbog aleve paprike i čubara, ne toliko zbog kobasice.
Možete dodati bilo koju vrstu kobasice, ukus se neće promeniti....
22. maj
Čaj od čubra - za šta je koristanKontraindikacije i nuspojave
Kontraindikacije na čubar mogu da se podele u dve grupe: fiziološki tip i patološki....
09. april
1
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako pripremate tradicionalnu musaku ili punjene paprike, pored soli i bibera, možete da dodate i druge začine, kao što su kumin i čubar, kao i malo aleve paprike....
16. jul
Da napravimo sušeno mesoPomešaju se biber, aleva paprika i čubar (i drugi začini, ako želite) u kesi (spram ukusa) i dobro se izmešaju....
30. mart
Dijeta prema genotipuVečera: Skuvani smeđi pirinač (može i heljda) sa jednom punom supenom kašikom susamovog tahinija i malo čubara i bosiljka....
21. okt.
Začini, koji čine krompir neodoljivimI kako su u osnovi ovo glavni začini koje treba da imate u kuhinji kada se priprema krompir, da ne zaboravimo da spomenemo i čubar....
14. feb.
Kako da postanete Vladar supa i čorbiOdgovarajući začini za čorbu od pasulja su nana, sušene crvene paprike, celer, peršun, selen, čubar. U čorbu od leće obavezno se dodaju čenovi belog luka, vinsko sirće, čubar, peršun i aleva paprika....
27. feb.
Tajna sočnih ćufticaMožete staviti biber, kumin, luk, čubar.
Pivo
Da bi bile meke, postoji još jedan sastojak koji biste mogli da dodate u sve ostale sastojke koje stavljate - govorimo o pivu....
22. jul
Priprema i začinjavanje mlevene junetineAko ćete da spremate musaku ili punjene paprike, pored soli i kima možete dodati biber i alevu papriku i čubar....
11. jul
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Za njega vam treba oko pola kilograma mesa, 2 praziluka, nekoliko krompira, biber, paradajz sok, čubar i so....
31. jul
Idealni začini za sve vrste mesaUkus i aroma jela od iznutrica će biti bolji ako se u njih dodaju lovorov list, anason, piment, ruzmarin, estragon, žalfija, majčina dušica, čubar....
01. jul
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU Bugarskoj je u širokoj upotrebi začin čubar. Ako recept tako zahteva, u mleveno meso se mogu dodati još i pirinač, narendan krompir ili kačkavalj....
20. april
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloČubar
Čubar, koji je od pamtiveka najkorišćeniji bugarski začin, može da se posipa preko svih vrsta mesa, da se stavi u nadev punjenih paprika ili sarmi i da se koristi za začinjavanje supa i čorbi;/page
page4....
09. april
Najpopularnije marinade na jednom mestuPromešaju se ulje, sirće, crno vino, senf, čubar, aleva paprika, so, šećer i lovorov list.
Suva marinada:
Dobra za kotlete, vratne krmenadle, ražnjiće i but....
25. feb.
Kako se suši ribić?Nakon toga ga isperite i uvaljajte u prethodno promešane začine (čubar, aleva paprika i biber).
Pritisnite začine dobro da se zalepe na meso....
16. nov.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Odgovarajući začini za mleveno meso od ribe su: vegeta, čubar, đumbir, biber, a može i malo korijandera.
Nikako ne stavljajte beli luk. Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu....
28. sep.
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaPečene paprike s jajima
Neophodni sastojci: pečena paprika, sir, 2-3 jaja, biber, ulje, malo soli, čubar
Način pripreme: stavite ulje na dno posude za pečenje i poređajte paprike....
17. mart
Trikovi kod prženja ćufticaZačini koji se stavljaju u ćuftice su so, biber, kumin, luk i čubar, naravn ovi možete dodati začine koje volite.
Mešenje je treći važan korak za ukusne pržene ćuftice....
19. jul
Koji začini se stavljaju na jaja?Možete koristiti i suve začine kao što su čubar, aleva paprika i biber, beli luk u prahu i drugi začini po želji....
20. dec.
Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)Nakon toga dodajte oprani pirinač i čubar.
Supu ostavite da vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta, mešajte s vremena na vreme. Kuvajte dok se pirinač ne skuva lepo....
01. april