Ako zaista volite da jedete jaja, ali ne znate tačno kako da ih začinite, da bi bila još ukusnija, onda je ovaj savet za vas.
U zavisnosti od toga kako pripremate jaja – da li kao kajganu, na oko ili omlet, začini mogu da budu različiti, a sve po vašem ukusu.
Začini za kajganu
Na kajganu možete staviti biber i alevu papriku, beli luk, estragon, origano, matičnjak i mešavinu začina, koja uključuje kurkumu. Po želji možete dodati i muškatni oraščić. Takođe možete dodati đumbir, šafran, kardamom i cimet. Ovo su malo neobični začini za jaja, ali će biti veoma ukusna. Takođe možete dodati mešavinu provansalskih biljaka;
Začini za jaja na oko
Generalno, začini za jaja na oko su biber, so, aleva paprika, možete dodati i čubar ili druge začine po svom ukusu;
Začini za kuvana jaja
Ako ćete pripremati kuvana jaja trebaće vam samo da ih posolite, a onda ih možete začiniti alevom paprikom i uljem i tako ih poslužiti;
Začini za omlet
Za omlet možete koristiti sveže začinsko bilje kao što su peršun, mirođija. Možete koristiti i suve začine kao što su čubar, aleva paprika i biber, beli luk u prahu i drugi začini po želji.
Sada kada znate koji su najbolji začini za jaja, možete pokušati da pripremite nešto veoma ukusno kao:
- namaz od jaja;
- punjena jaja;
Komentari