Pretraga sajta

Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli lukSo i šećer se stavljaju na dno tegle. Beli luk se očisti, opere i stavlja se u kipuću vodu da se blanšira oko 5 minuta. Nakon toga se ohladi pod tekućom hladnom vodom. Po želji se razdvaja na čenove ili čak može da...
Brzi slatko kiseli sosBrzi slatko kiseli sosZagrejte ulje i ispržite luk, beli luk i papriku. Dodajte paradajz. Pasirajte sirće, soja sos, kukuruzno brašno, smeđi šećer i sok od ananasa iz konzerve. Sipajte vodu da bude 300 ml tečnosti. Sipajte u smesu od...
Slatko-kisela pileća krilcaSlatko-kisela pileća krilca. Dodajte i deo kore, sitno izrendane. Promešajte dobro dok slatko-kisela smesa ne postane glatka. Četkom namažite krila i pecite na 180 stepeni bez folije, na desetak minuta mažite glazurom. Ako je potrebno na dno sipajte malo vode da krilca ne zagoru. Krlilca servirate topla sa hladnim pivom....
Sunčani kiseli krastavčićiSunčani kiseli krastavčići
08. avgust
Toni Aleksov
Operite krastavčiće i poređajte ih u veliku teglu sa velikim otvorom. Između krastavaca ubacite oljuštene čenove belog luka i mirođiju zajedno sa cvetovima. Na jedan litar vode stavite 40 g morske soli. Prelijte...
Kiseli krastavčići u teglamaKiseli krastavčići u teglamaNa dno tegle se stavlja biber, slačica i malo parčence rena. Nakon toga krastavčići se gusto poređaju i začinjavaju se solju, šećerom i sirćetom. Na kraju se stavljaju luk i peršun i sipa se voda do ivice staklene...
Kiseli krastavčići na suncuKiseli krastavčići na suncuOperemo dobro tegle od tri litra. U veliku posudu sipamo krastavčiće i operemo pažljivo. Na dno tegle stavljamo po jedan list od višnje i smokve. Sami listovi čuvaju trvrdoću krastavaca. Na svaku teglu od tri litre...
Kiseli kupus u buretuKiseli kupus u buretui pritiskamo rečnim kamenom. Pretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže...
Kineski slatko-kiseli sosKineski slatko-kiseli sosUgrejte tiganj na ringli i sipajte sirće, nakon toga dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Nakon toga dodajte so i kečap uz neprestano mešanje. Nakraju dodajte rastvoren skrob i mešajte dok ne provri...
Kiseli kupus bez pretakanjaKiseli kupus bez pretakanjaU bure od 30 litara poređajte oprane glavice kupusa, isečene na četvrtine. Sipajte vodu do vrha. Stavite preko gornjih glavica veliki plitak tanjir, okrenut naopako i sipajte so odozgo. Dobro zatvorite poklopcem...
Kiseli krastavčići bez sterilizacijeKiseli krastavčići bez sterilizacijePrethodno dobro operite krastavce. Svaku teglu napunite krastavcima, belim lukom, strukovima mirođije, stavite prstohvat slačice i 1 supenu kašiku soli. Odozgo rasporedite listove, sipajte vrelu vodu i zatvorite...
Brzi kiseli kupusBrzi kiseli kupusKupus očistite od suvih listova i korena. Sitno iseckajte i sipajte u tepsiju. Iseckajte vezu celera i pomešajte sa svežim kupusom. Posipajte kašičicom mlevene morske soli, pa malo rukom ignječite, kako bi omekšalo...
Kiseli kupus u teglamaKiseli kupus u teglamablago posoljenom mlakom vodom, koja treba da prekriva kupus u visini jednog prsta. Staviti tegle u kuhinju na toplom, a grla pokriti dvostruko savijenom gazom i gumicom. Nakon 4-5 dana kiseli kupus je gotov za konzumiranje....