Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Džigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltomIseckana džigerica se stavlja u vodu na 30 minuta.
Nakon što je bila u vodi, džigerica se ocedi i suši na kućnom papiru 10 minuta.
U duboku posudu stavite belo brašno od spelte....
10. januar
Džigerica u đuvečariMožete i da unapred zapržite džigericu i povrće, nakon toga samo da dopečete u rerni zajedno sa sosom i kačkavaljem....
09. sep.
Džigerica na roštiljuOperemo dobro džigericu i isečemo na kriške, oko 1 cm debele.
U posudu stavljamo sve sastojke i dodajemo biber, mešamo i pokrivamo poklopcem.
Ostavljamo tako oko 4 sata....
24. jun
Teleća džigerica u umakuDodati džigericu i nastaviti sa dinstanjem bez dodavanja vode, dakle da se džigerica dinsta u svom sosu na laganoj vatri.
Kada je džigerica napola dinstana dodati vino i paradajz (ili sos od paradajza)....
17. dec.
Jagnjeća džigerica u maramiciDžigericu blanširamo u kipućoj vodi, solimo je, sečemo i raspoređujemo u maramicu zajedno sa čenovima belog luka.
Uvijamo je dobro....
13. dec.
Guščija džigerica u tiganjuGuščija džigerica de delikates, neverovatno jednostavan za pripremu.
Najvažnije je da kupite kvalitetnu džigericu....
19. dec.
Svinjska džigerica i bubreziU vreloj i posoljenoj vodi blanširamo džigericu i bubrege.
Isečemo ih na zalogaje.
Pžimo ih u maslacu, dodajemo so, poklopimo i ostavljamo da vru 10 minuta....
23. sep.
Teleća džigerica u rerniPoređajte koamdiće džigerice na dno nauljane tave. Preko rasporedite smesu od začina i povrća i ravnomerno rasporedite....
17. jul
Svinjska džigerica u pavlaciNa sredinu tacne (tanjira)staviti pirinač, okolo rasporediti džigericu i poslužiti....
22. avgust
Jagnjeća džigerica u mlekuJagnjeću džigericu iseći na šnite ili na parčad željene veličine i preliti mlekom da je potpuno prekrije.
Tako pripremljenu džigericu ostaviti u frižideru sat vremena da odstoji....
24. nov.
Džigerica u svežem mlekuNe pržite je mnogo, da se ne osuši i da teleća džigerica ne postane tvrda kad je ispržena.
Servirajte sa garnirungom po izboru džigericu sa svežim mlekom....
18. nov.
Pijana seoska džigerica u tiganjuDodajte džigericu, promešajte i ostavite da se sve zajedno isprži. Zatim posolite, pa začinite biberom i origanom....
04. mart
Sočna svinjska džigerica u rerniIsecite džigericu na veličinu po vašoj želji (samo da na bude mnogo debelo ipak).
Nakon toga u jednoj posudi pomešajte džigericu sa solju i čubrom po ukusu....
27. jun
Pileća džigerica u belom vinuDžigericu ostaviti u marinadi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje.
Nakon toga, džigericu osušiti i upržiti na zagrejanom ulju.
Dodati nasečene paprike, crni i beli luk.
Dodati i đumbir....
07. sep.
Svinjska džigerica u sopstvenom sosuSvinjska džigerica se iseče na nekoliko većih parčića. Na ringlu se stavlja šerpa sa 2-3 litra posoljene vode. Nakon što voda provri stavlja se džigerica. Kuva se do 12 minuta....
11. mart
Pržena svinjska džigerica u maslacuStavljamo luk kao kanape i preko njega poređamo prženu džigericu i posipamo peršunom isečenim na sitno.
Garniramo prženu džigericu sa maslacem sa zapečenim blaširanim pečurkama....
10. feb.
Tava džiger - Džigerica u tiganjuDeo nasečenih trakica džigerice stavite u smesu sa brašnom i uvaljajte ih dobro.
Otresite višak brašna.
Pohovanu džigericu ispržite u dubokom ulju, koje je jako dobro zagrejano....
24. jun
Marinirana svinjska džigerica u tiganjuPržite džigericu dok se ne dobije zlatkasta boja. Na kraju pospite meze uz pivo solju i poslužite toplo.
Marinirana svinjska džigerica u tiganju je gotova....
06. dec.
Pašteta od džigerica i jajaDžigerice se pomešaju sa skuvanim žumancima i pasiraju se u domaću paštetu u homogenu smesu.
Imate savršenu paštetu od džigerica i jaja....
17. jul
Meraklijska svinjska džigerica u tiganjuSvinjska džigerica se seče na komade otprilike 2 cm, namoči se u sirćetnu vodu na otprilike 30 minuta kako bi se uklonio deo krvi....
18. april
Džigerica u rerni sa pivomZapeče se džigerica u rerni 20-30 minuta.
Nek vam je uksuno uz ovu džigericu u rerni sa pivom....
18. nov.
Džigerica na seoski načinZatim dodajte svinjsku džigericu (prethodno je potopite u malo svežeg mleka i ocedite), iseckanu na parčiće i uvaljanu u brašno....
18. feb.
1