Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovan kravlji sirSir isečemo na komade, gledamo da ne budu mnogo debeli.
U posudi razbijemo jaja i lepo ih umutimo žicom. U drugu posudu stavljamo brašno i u treću posudu - prezle i dva prstohvata aleve paprie, lepo promešamo.
Ugrevamo...
18. sep.
Domaći kravlji maslacOd pripremljenog domaćeg kiselog mleka skinite kajmak sa površine.
U kanister od 5 litara sipajte vodu, kiselo mleko i kajmak.
Smesu promućkajte dobro, dok ne primetite da se u posudi odvajaju mali komadići maslaca....
28. okt.
Kravlje MlekoSastav kravljeg mleka
Kravlje mleko je izvor hemijskih materija, koje su veoma važne za zdravlje čoveka. Kravlje mleko je veoma važan izvor belančevina i kalcijuma....
20. jul
Zamene za kravlji maslacKokosovo ulje
Ono je savršena alternativa za kravlji maslac kao i za krem sir. Sadrži samo jedan sastojak i nema natrijum ili holesterol u svom sastavu....
06. avgust
Pravi domaće pripremljeni kravlji maslacLep i pravi kravlji maslac se dobija samo od kvalitetnog domaćeg kravljeg mleka. A da bi bila veća količina maslaca, potrebno je da mleko bude masnije....
05. januar
SirAli tokom rata nacisti su ubili mnogo bivola, a Italijani su počeli da ga prave od kravljeg mleka. Maskarpone, koji je obavezan kada se pravi tiramisu, je najmasniji italijanski sir....
09. april
Magareći sir - najskuplji sir na svetu100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji.
Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
10. mart
Sir KabralesSirovina koja se koristi najčešće je mešavina tri vrste mleka – kravljeg, ovčijeg i kozjeg.
Kabrales sir sazreva u pećinama, pravo korištenja koje se prenosi s generacije na generaciju....
20. sep.
Stilton SirInteresanto je da je za dobijanje jednog kalupa ovog sira od 8 kg potrebno oko 78 litara kravljeg mleka. Konzistencija sira je polumeka i trošna, a vreme potrebno da sazri je minimum 9 sedmica....
27. sep.
Taleđio sirOni su za pravljenje sira koristili sveže visokokvalitetno kravlje mleko od krava koje su pasle na visokim obroncima planina....
27. sep.
Ovčiji sirOvčiji sir je beli proizvod u salamuri, koji se dobija od ovčijeg mleka, a i jedan je od tradicionalnih proizvoda na našim prostorima. On uspešno prolazi kroz mnoge fizičko - hemijske i biohemijske procese, zahvaljujući...
19. sep.
1
Krem SirU sastavu različitih vrsta krem sireva se može naći sitan sir (vurda), kravlji sir, kravlji maslac, so, stabilizator E1422 i konzervansi kod jeftinijih sireva ove vrste....
12. sep.
Buđavi SirProizvodi se jednistveno od kozjeg mleka ili kravljeg mleka, a u nekim slučajevima - od mešavine obe vrste. Gorgonzola je veoma ukusan mrvljiv sir koji ima masnoću oko 48%....
14. jul
Sitan SirSitan sir (vurda) je jedna od hranljivih namirnica, koje čovek treba da konzumira redovno. Smatran za jednu od najstarijih namirnica, sitan sir je u stanju da da sve neophodno organizmu - do vitamina, preko proteina,...
09. jul
Kozji sirLakše se i brže vari od tradicionalnog kravljeg sira
Kozji sir se vari na drugačiji način od kravljeg sira i to bolje utiče na probavni sistem....
04. april
Feta SirPoznate su tri vrste feta sira, gde se jedan pravi po tradicionalnoj tehnologiji od ovčjeg mleka, kravljeg mleka i vrsta koja je drugačije teksture....
20. dec.
Sir MjunsterMjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu....
12. okt.
Sir BoforBofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja....
08. okt.
Sir NjušatelNjušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem....
08. okt.