Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Namirnice koje sprečavaju dijareju kod dece

Namirnice koje sprečavaju dijareju kod dece

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
46237

Želudac kod dece je veoma osetljiv i zato treba obratiti pažnju šta im dajete da jedu. Uprkos svoj brizi, deca ponekad imaju dijareju ili zatvor. Kada je želudac bebe iziritiran, onda je najbolja hrana za nju majčino mleko.

Ako beba već može da se hrani i pireom ili je već jela sve, onda možete da joj date banane, keks, prepečen hleb, sir, pečenu jabuku, pire od šargarepe, pire od krompira, pirinač, griz, makarone ili slane štapiće.

Možete bebi dati i čaj od šipka. On takođe pomaže da se stolica stvrdne. Postoje i gotove kašice za bebe koje imaju isto dejstvo. Ako vaša beba ne sisa, onda joj možete dati i adaptirano mleko. Poznato je da ova mleka imaju moć da stvrdnu stolicu kod beba i male dece.

Mogli biste da napravite razne kombinacije kako biste postigli željeni efekat. Možete kombinovati šargarepe i krompir. kuvan ili pasiran. Takođe, možete dodati i malo sira.

Za tvrđu stolicu deci možete dati i čaj od šipka, pirinčanu vodu ili čaj od nane.

Druga kombinacija jeste i mleven ili izmrvljen keks sa ispasiranom bananom - uvek deluje.

Prepečen hleb sa sirom, kuvani pirinač sa šargarepom je druga kombinacija. Voda od pirinča se može dati bebi umesto obične vode. Možete kombinovati i makarone sa sirom. Često bebi dajte i štapiće i prepečen hleb, da dete gricka.

Ako dete ima manje od godinu dana, onda možete napraviti gustu poparu sa adaptiranim mlekom, prepečenim hlebom i sirom.

Kada je želudac bebe iziritiran, nemojte joj davati kravlje mleko ili druge mlečne proizvode. Dozvoljeno je samo malo sira.

U tom periodu je veoma važno da bebi dajete više vode, kako ne bi dehidrirala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji