Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Kontraindikacije kod konzumacije biljke talac

Kontraindikacije kod konzumacije biljke talac

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
47237
Talac

/undefined /undefined Biljka talac ima karakteristične cvetove. One podsećaju na mačije šape, pa se u nekim zemljama zove i "mačija šapa".

Kod ove biljke se može koristiti stabiljka, listovi i cvetovi.

Talac je biljka koja sadrži eterično ulje, koje ima antiupalno dejstvo. Takođe, ova biljka ima i spazmolitički efekat kod kašlja i potpomaže izbacivanje sekreta. Talac je koristan kod kašlja, bronhitisa i astme. Eterično ulje u ovoj biljci pomaže kod migrene i glavobolje. Ima smirujuće destvo i smajuje nervnu napetost. Konzumacija ove biljke potpomaže miran i stabilan san. Ona vas čuva i od depresije.

Koristi se u lečenju raznih bolesti i stanja u organizmu. Ima umirujuće dejstvo, normalizuje krvni pritisak, pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem.

Talac se koristi kod ginekoloških problema, kožnih oboljenja, problema sa bubrezima, gastritisa, mioma na materici, cistitisa, kamena u bubrezima, raka, kožnih oboljenja itd.

Uspešno pomaže i kod mladeža, bradavica i peruti.

Biljka talac

Talac pomaže i kod problema sa želucem, različitim vrstama bolova, zatvora, dijareje, menstrualnih bolova, grčeva, itd.

Kao i svaka biljka koja nosi dosta koristi, tako i talac ima svoje kontraindikacije. Ovu biljku ne bi trebalo da koriste osobe koje su alergične na nešto. Najbolje je da se konsultujete sa lekarom.

Ako imate problema sa srcem, onda bi i u ovom slučaju trebalo da se konsultujete sa lekarom.

Talac se ne preporučuje trudnicama. Nema dovoljno istraživanja koji sa sigurnošću tvrde da je u potpunosti bezbedna za bebu i majku u tom periodu.

Takođe, ovu biljku ne bi trebalo da konzumiraju ni dojilje.

Deca ispod 16 godina takođe ne bi trebalo da konzumiraju ovu biljku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest