bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Ako ste probali da smršte, verovatno nema potrebe da vam napominjemo da konzumiranje više proteina može da vam pomogne da dostignete željenu kilažu. Protein - čak i iz izvora kao što je povrće, usvaja se sporo i postepeno, da bi vam pomoglo da se osetite siti dugo i da budete manje skoli ka uzimanju štetne hrane.

Takođe, važno za proteine je da su od ključnog značaja za održavanje i izdradnju čiste mišićne mase koja pomaže telu da sagori više kalorija. Zato treba da ih iskoristite.

Ali da li neka hrana sa visokim sadržajem proteina daje više energije nego druge? Igrajte hrabno. Neka hrana daje više proteina i manje kalorija, dok se neka može pohvaliti dodatnim koristima za gubljenje kilaže, i koja može da vas ubaci u tesne farmerke što pre. Evo jednog pregleda najmoćnije hrane što se toga tiče i zašto treba da ih konzumirate redovno.

Jaja

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Ona su najbolji način da počnete dan. Samo za 140 kalorija, 2 velika jajeta će vam dati 14 g proteina. To što se nalazi u mastima žumanaca će održati nivo šećera u krvi stabilnim, što može izbeći osećaj gladi, ako ste na dijeti. Ustvari, istraživanja pokazuju da doručkovanje jaja smanjuje proizvodnju hormona gladi grelina i pomaže Vam da jedete maće sledećih 36 sati. Neverovatno, zar ne?

Losos

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Dobićete ogromnu količinu proteina u 85 g kuvanog divljeg lososa, i to sa relativno malo kalorija - 155. Takođe, toliko je važno da losos sadrži omega-3 masne kiseline koji dokazano pojačavaju sagorevanje masti i pomažu održavanju apetita pod kontrolom, prema radu, koji je objavljen u časopisu Nutrients.

Što se tiče razloga zbog kojeg treba da jedete lososa? U poređenju sa poljoprirevnim proizvodima, ima oko 32 % manje kalorija i skoro 1 g više omega-3 po porciji.

Sitan sir sa niskim procentom masti

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Razume se, on nije toliko popularan kao kiselo mleko ili jogurt. Ali čaša sitnog sira sa niskim procentom masti u stvari daje više proteina - 28 g u poređenju sa kiselim mlekom 24 g, i to samo za 163 kalorine. I to nije jedini razlog da je ovo najbolji izbor za mršavljenje.

Žene sa prekomernom težinom, koje konzumiranju bogaitje proteine mlečnih proizvoda, kao što je sitan sir, gube više masti i dobijaju više mišića u poređenju sa onoma koji je izbegavaju, kaže se u jednom kanadskom istraživanju. A kao dodatni bonus, on je relativno jeftin.

Pileće grudi bez kože

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Nema mnogo hrane koja će Vam dati 26 g proteina sa samo 128 kalorija, što je odličan razlog zbog kojeg su pileće grudi bez kostiju i kože odlična hrana, koja pomaže gubljenju kilograma.

Ali ima još nešto, lagani ukus pilećih grudi ga čini super univerzalnim sastojkom, što znači da je broj načina pripreme praktično beskrajan. To je važno, pošto je dosada veliki razlog zbog kojeg dijete propadaju.

Sočivo

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Čaša kuvanog sočiva će vam dati skoro 18 g protein, a u isto vreme i celih 15 g vlakana, što pomaže usporavanju varenja hrane i stabilizaciji šećera u krvi, kako biste ostali siti nekoliko sati. To znači da ova skromna vesta variva stimuliše gubitak telesne težine.

U nedavnom kanadskom istraživanju, ljudi koji jedu samo jendu porciju sočiva dnevno su skinuli pola kilograma za samo šest nedelja - bez drugih promena u dijeti. Sada samo zamislite što može da učini staro dobro sočivo kao deo zdrave ishrane u kombinaciji sa dobrim treningom.

Svinjski ribić

Najbolji izvori proteina za mršavljenje
Fotografija: VILI-Violeta Mateva

Samo za 30 dodatnih kalorija u porciji od 100 g, ovo meso će vam dati isto toliko proteina koliko i količina pilećih grudi bez kostiju i kože (oko 26 g). Tako da kada želite da unesete raznovrsnost i da promenite uobičajeno pileće meso, ovo je jedini dobar izbor.

Tempe

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Niste probali još uvek manje popularnog rođaka tofua? Sada je vreme. Tempe je fermentisan sastojak od soje sa mirisom oraha i sjajnom mekom teksturom, može se pohvaliti sa 16 g proteina u porciji od 85 g. Ali to nije sve. Slično kao i sočivo, tempe je fantastičan izbor vlakana, daje Vam 7 g po porciji. I to će vam pomoći da ostanete siti duže vremena u poređenju sa čistom proteinom.

Konzervisana tunjevina

Najbolji izvori proteina za mršavljenje

Slično kao i divlji losos, ovo drugi veliki izvor omega-3 masnih kiselina i sadrži 16 g proteina u porciji od 85 g. Ali za razliku od roze parčeta lososa, konzervisana tunjevina je mnogo jeftinija.

Plus, ona je dostupnija i možete je uvek imati pri ruci, što znači da uvek imate mogućnost da se zdravo hranite. Tako da možete da se pridržavate plana mršavljenja i da lako ostvarite ciljeve. Ako ste zabrinuti zbog unosa žive, držite se konzervi sa niskim sadržajem žive.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest