Najbolji izvori rutina

Ivanina MarinovaIvanina Marinova
Početnik
32
Najbolji izvori rutina

Držanje dijete ili jednostavno pridržavanje određenom režimu ishrane bogatom hranjivim sastojcima igra vitalnu ulogu u zdravlju.

Obratite pažnju na hranu koju svakodnevno jedete i pobrinite se da imate dovoljno rutina.

Rutin je flavonoid i antioksidans koji može zaštititi telo od upala, problema sa cirkulacijom i oštećenja ćelija izazvanih slobodnim radikalima.

Postoje razne namirnice sa rutinom koje možete dodati svojoj ishrani da biste povećali unos ove važne hranljive materije. Otkrijte 5 glavnih izvora rutina.

1. Heljda

Čaj od heljde je najbolji izvor rutina

Heljda je možda najpoznatiji izvor rutina u ishrani. Sadržaj rutina u proizvodima koji sadrže seme heljde varira od 0, 48 mg / 100 g do 4, 97 mg / 100 g, u zavisnosti od načina pripreme. Sadržaj rutina u heljdinom čaju je još veći - čak 396 mg / 100 g.

Međutim, budite oprezni, jer uzimanje rutina u velikim količinama može prouzrokovati neželjene efekte zbog relativno velike količine fagopirina u njemu. Fagopirin je prirodna hemikalija koja čini kožu osetljivijom na sunčevu svetlost.

2. Čaj od zove

Cvetovi bele zove mogu se osušiti, a zatim koristiti za pravljenje napitka-čaja, bogatog rutinom. Sadržaj rutina u čaju od zove je oko 10, 9 g/kg u suvom cveću.

Jedite jabuke sa korom za više rutina

3. Jabuke

Jabuke takođe pronalaze mesto na listi najboljih izvora rutina. Imaju puno flavonoida kao što su kvercetin i rutin. Preporučljivo je da ne ljuštite jabuke pre nego što ih pojedete kako biste postigli maksimalnu korist, jer se većina flavonoida nalazi u kori jabuke.

4. Čaj od nefermentiranog roibosa

Nefermentisani roibos čaj ​​sadrži velike količine flavonoida, uključujući Rutin - oko 1, 69 mg/g. Ovi flavonoidi su u velikoj meri odgovorni za snažna antioksidativna svojstva koja nudi roibos čaj.

5. Smokve

Smokve sadrže mnogo rutina

Smokve su jedna od najboljih namirnica za suzbijanje zatvora i neredovne stolice, ali njihove zdravstvene koristi nisu ograničene samo na ovo. Smokve sadrže značajne količine rutina. U stvari, sadržaj rutina u smokvama može se uporediti sa sadržajem rutina u jabukama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest