Najkorisniji začini

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
233
Biljke

Začini su najdivniji dar prirode. Oni su proverena metoda za postizanje i održavanje dobrog zdravlja, pošto u sebi sadrže sve vitamine i minerale koji pomažu da organizam bude u dobrom stanju. Evo koji su najkoriniji među njima.

Mirođija - osim što je savršen začin za mnoge gozbe, mirođija stimuluše proizvodnju antioksidanata. Oni pomažu za neutralizovanje slobodnih radikala u organizmu, što u protivnim vodi do bolesti. Dobra je za poboljšanje funkcija želuca i crevne peristaltike.

Majčina dušica - glavni sastojak ovog začina je timol. On se smatra kao glavni protivnik stvaranja raka i koristi se za lečenje, na primer raka usta. Osim toga, majčina dušica se koristi za lečenje gripa, jača ceo organizam i bori se sa bakterijama.

Korisne biljke

Kurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan.

Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija. Čak i kod stvorenih, on ograničava njihov rast.

Peršun - kada smo počeli za začinima, nećemo propustiti peršun. I on kao i svoji rođaci, čuva od formiranaj tumora, ali osim toga u organizam unosi mnogo vitamina i minerala. Sadrži gvožđe, kalijum, kalcijum, fosfor i cink. Njegova jedinjenja su se izpostavila kao zdrav efekat na organizam.

Kamilica

Babin zub - ova biljka stimuliše odvajanje lutenizirajući hormon koji povišava odvajanje testosterona kod muškaraca i produžava erekciju, a kod žena - na estrogen i odražava se na libido. Često se koristi kod lečenja neplodnosti i seksualnih problema. Koristan je kod upale polnih organa. Ima dokazano blaognaklono dejstvo kod lečenja migrene i bronhitisa.

Lipa - lipa je drvo čiji list i cvetovi se priznaju sa mnogim biljkama koje rastu nisko na temlji. Čaj od lipe se koristi kod jakih upala disajnih puteva i drugih temperaturnih stanja. Ima diuretičko svojstvo i odgovarajući je za bolesti mokraćnih piteva.

Čaj i napitak od lipe se mogu ispirati usna duplja i grlo. Sam napitak je odgovarajući za spoljašnju upotrebnu kod preplanulosti, kožnih osipa, bolova u zglobovima, čak i kod upaljenih hemoroida.

To je samo mali deo od ogromne porodice biljaka. Biljke su korisne, samo treba da znamo kako da ih koristimo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest