Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Deset najkorisnijih doručaka

Deset najkorisnijih doručaka

Eliana VasilevaEliana Vasileva
Početnik
35
porodični doručak

Da li znate onu izreku "Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljima, a večeru daj neprijateljima" Doručak je najvažniji obrok, on treba da vam da energiju za ceo dan.

Međutim, prema rečima stručnjaka iz Kine, doručak može dovesti do gojaznosti, piše ruska štampa. Naučnici su sproveli istraživanje u kojem je učestvovalo preko 1000 ljudi. U periodu od jedne godine, režim ishrane i vreme ishrane učesnika su bili pomno praćeni.

Ustanovljeno je da bogat doručak doprinosi brzom povećanju telesne težine. Što dalje dovodi do visokog krvnog pritiska.

Američki naučnici smatraju da su jaja najkorisniji doručak. Sa jedne strane ona su dijetetski proizvod, dok sa druge strane - sadrže veliku količinu proteina, vitamina i mikroelemenata.

Britanski naučnici imaju drugo mišljenje - za njih je idealan doručak supa. Značajna količina tečnosti će vam dati osećaj sitosti duže vreme u toku dana. A i pored toga supe su niskokalorične.

Na kraju krajeva naučnici iz raznih delova sveta su udružili svoja mišljenja i napravili spisak deset najkorisnijih kombinacija hrana za doručak:

kornfleks

1. Ovsene pahuljice sa borovnicama i bademima. Po želji možete dodati kašičicu meda. Svi sastojci su, prema rečima naučnika, bogati proteinima, hranjivim sastojcima i vlaknima.

2. Musli sa kiselim mlekom ili svežim mlekom.

3. Kajgana ili omlet sa dodatkom biljaka i povrća

4. Ovsena kaša. U ovsenou kašu možete dodati kiselo mleko, voće i nekoliko kašičica maslaca.

5. Voćna salata sa limunovim sokom i kiselim mlekom, Poželjno je da se koristi voće, kao što su: pomorandža, dinja, jabuka, kruška i banana.

avokado

6. Pšenični hleb, zelena salata, piletina i nemasni sir

7. Sir i voće - citrusno voće, jagode, jabuke

8. Ovsena kaša sa koncentracijom proteina biljnog porekla

9. Salata od avokada. Za njenu pripremu je potrebno da se iseče nekoliko voćki, dodaju se kuvana jaja i izrendan sir.

10. Smesa od pola banane, trecina jabuke i jedna supena kašika ovsenog brašna.Doručak treba da se prelije kefirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest