Turska kuhinja je raznovrsna, apetitna i bogata začinima i ukusima. Razlog toga je što se u njoj prepliću kulinarske tradicije iz Azije i Evrope. Zato su mnoga jela, koja su karakteristična u turskoj dobro poznata i kod nas.
Baklava, kadaif, koh, ratluk, tulumbe, ašure, suvo voće, pilav, predjela sa leblebijom, pita sa sočivom su samo deo orijentalnih jela koje možete da probate dok ste u posteti Turskoj. Jela od jagnjetine i ukusni morski plodovi su takođe važan akcenat u kulinarstvu u Turskoj.
Ali, da biste osetili pravi duh Turske, ne treba da posetite samo najbolje mesne restorane, nego i male štandove sa uličnom hranom koje ćete naći bukvalno na svakom koraku.
Izobilje ukusa je toliko veliko da ćete teško moći da probate sve. A ako se pitate šta bi bilo lepo da probate, pogledajte savete gastronoma. U našoj galeriji ćete otkriti 5 predloga ulične hrane iz Turske koje obavezno morate probati.
Komentari