bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Pankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasa

Pankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasa

Maria SimovaMaria Simova
Autor
214550
Čišćenje pankreasa

Pankreas je organ sa pomešanom sekrecijom, kalazi se u šupljini stomaka sa leve strane ispod želuca. Najčešće pankreas razvija upalne procese koji mogu biti i oštri i hronični.

Kod upotrebe narodnih sredstava za lečenje pankreasa, potrebno je da imate u vidu da se poboljšanje zdravstvenog stanja postiže poštovanjem svih principa lečenja.

1. Ujutru na prazan želudac, popijte 1 nepunu šolju mleka sa 3 % mlečne masti, sa 1 kašičicom meda. Nakon toga ne pijete i ne jedete ništa 4 data. Nakon 3-4 dana bol će nestati i osećaćete se komfortnije. Pijte ovu smesu jedan mesec sa kratkom pauzom.

2. U okviru od dve nedelje svako jutro (od 6 do 10 sati) treba da jedete urme, prethodno oprane i stavljene ju beli porecelanski tanjir. Potrebno je da jedete naparan broj urmi, ali ne manje od 15, sporim i pažljivim žvakanjem. Poželjno je da urme operete čistom i mlakom vodom, a doručak je nakon 30 minuta od unosa. Za vreme prečišćavanja pankresasa, potrebno je da iz menija iskljčite prženu i dimljenu hranu i masti, ograničite konzumiranje mesa. Nakon takve dijete, ćelije pankreasa će se oporaviti, i varenje će se poboljšati.

Urme za pankreas

3. Da biste poboljšali rad ćelija pankreasa, pred kraj glavnog lečenja treba da imate 3 voćna dana. U tim voćnim danima treba da jedete bar 3-5 krušaka na dan. Sastojci koji se nalaze u kruškakma pomažu izbacivanju mrtvih ćelija iz sluzokože creva i kanala organa za varenje, uključujući i one koje izlaze iz pankreasa, jetre i žučne kese.

4. Da biste pročistili i poboljšali rad pankreasa, sameljite 1 šolju oprane i osušene heljde. Tokom noći prelijte sa 500 ml kefira, ujutru podelite na dva dela. Prvi jediteumesto doručka, a drugi umesto večere, dva sata pre spavanja. Lečenje traje 10 dana, 10 dana odmarate i ponavljate lečenje. Za vreme odmora, jedite 5 jezgara kajsija ili uzmite 1 kašičicu suncokretovog ulja 3 puta dnevno u trajanju od 10 minuta, obavezno ispljujte.

Heljda za lečenje pankreasa

5. Skuvajte pasji trn 1 kašičicu listova na 1 čašu vreme vode i ostavite napitak da stoji 40 minuta. Pijte po 0, 5 čaše 4 puta dnevno sled svakog jela, ali bez šećera. Ovaj čaš aktivira žuč od jetre, čisti pankreas.

6. Tinktura od lisičarke će olakšati masnu hepatozu, hemagniom, cirozu jetre, kao i bolesti pankreasa. Jedna supena kašika lisičarek se preliva sa 200 ml vode i ostavljamo da stoji 10 dana, svakodnevno mućkamo. Za bolesti jetre i pankreasa se uzima po 1 kašičica uveče svakodnevno 3-4 meseca. Kod hepatitisa 1 kašičica ujutru i uveče u trajanju 4 meseca. Za čišćenej jetre 2 kašičica uveče u trajanju od 15 dana.

Lisičarka pomaže u lečenju pankreasa

7. Jedan običan izbor biljaka će normalizovati rad pankreasa. Prelijte 1 supenu kašiku smese od biljaka sa čašom vrele vode, neka odstoji 1 sat. Uzimajte po 1/3 šolje 3 puta dnevno pre jela u trajanju 3 nedelje. Napravite pauzu 10 dana i ponovite unos. Nakon 3 meseca, ne samo jetra i pankreas će biti normalizovani, nego će nestati nesanica, a stomačno-crevni trakt će raditi bolje.

Nemojte zaboravite samostalno lečenje je opasno po život! Za savet pre upotrebe bilo kakvih lekova i metoda lečenja, obratite se vašem lekaru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest