Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Menta i čokolada - ideje za ukusnu kombinaciju

Menta i čokolada - ideje za ukusnu kombinaciju

Denimira AnelovaDenimira Anelova
Početnik
28
Menta i čokolada - ideje

Kombinacije mente i čokolade je jedna od najpoznatijih u desertima i slatkim proizvodima. Ona je izuzetno zanimljiva i mnogima omiljena. Ukus čokolade i mente se dopunjavaju i zajedno savršeno rade. Ovo je nekoliko ukusnih ideja sa mentom i čokoladom.

Sladoled od mente

Jedna veoma preferirana varijanta kombinacija je sladoled od mente sa komadićima čokolade. On ne samo da kombinuje dva ukusa, već kombinuje i dve različite senzacije - sladoled sa hrskavim komadićima čokolade koji se topi u ustima.

Ovo ga čini još neodoljivijim.

Topla čokolada

Topla čokolada može da se kombinuje gotovo sa svime. Njena prednost je što može da se napravi u domaćim uslovima, a ne samo da bude naručena u kafiću. Posebno udoban napitak za zimske praznike, ali takođe odgovarajuć i za leto, ako dodate malo meda.

Čokoladna torta

Čokoladna torta sa ukusom mente

Ovo zvuči skoro kao ostvaren san! Ova torta kombinuje čokoladnu koru, čokoladnu krem i mus od mente! Ova kombinacija oduševljava ne samo ukusom, nego i viziuelno i osećajem. Na dnu se nalazi tamno smeđa kora, najteža od sve tri, za njom sledi svetlije smeđa, krem koji je laganiji i koji se topi u ustima i na vrhu - vazdušasti zeleni mus od mente.

Oreo keks

Jedni od omiljenih keksića, samo što su sa kremom od mente - idealna kombinacija. Oni su sami po sebi ukusni, ali sa njima mogu da se naprave i drugi slatkiši sa keksom. Mogu da posluže za pravljenje mafina i čak i keks torte!

Čokoladne bombone

Kupljene ili domaće napravljene čokoladne bombone sa kremom od mente imaju mnogo varijanti. Čokolada može da bude kako mlečna, tako i tamna. A može da bude i od čokoladnog testa. Kod njih ima mnogo mogućnosti za pokazivanje domišljatosti i sve su ukusne.

Domaći brauni

Uobičajeni brauni je ukusan sam po sebi, a zamislite ako je on preliven topingom za tortu od mente! U topingu može da ima i čokoladnih komadića, što će dodati čokoladni ukus. Ovo je savršeni slatkiš za podizanje raspoloženja! A takođe i za svaku drugu situaciju, zato što prosto nije za ispuštanje.

Čokoladni mafini

Mafini sa čokoladom i mentom

U ovom slatkišu menta je prisutna u malo drugačijem obliku i to ga čini zanimljivim! Mafini mogu da budu sa tamnom čokoladom ili sa mlečnom čokoladom, a u njima ima komadića mentol bombona. Ako su posuti i odozgo komadićima, izgledaće dosta praznično, s obzirom na to da je mentol bombona u obliku božićnog štapića. Druga opcija za njegovu upotrebu su ukusni čokoladni keksoci sa komadićima mentol bobmone. Oboje je izuzetno ukusno i zanimljivo.

Francuske makarone

Ko ne voli francuske makarone? One su dosta popularne, a i među njima postoji i bogat izbor, zbog toga će se pronaći odgovarajući za svaki ukus. Za ljubitelje kombinacije mente i čokolade postoje makarone sa mentom i čokoladnim kremom. Dostojan predtavnik unikatne kombinacije!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest