Kafa je za većinu ljudi omiljeni početak svakog dana. Međutim, postaje još prijatnija kada se upari sa ukusnim domaćim kolačićima. Kombinacija kafe i kolačića je jedna od najomiljenijih praksi za početak dana širom sveta.
Kombinacija aromatičnog gorkog ukusa kafe savršeno ide sa slatkim ukusom kolačića. Ideja o ovoj kombinaciji nastala je u različitim periodima u različitim kulturama, a nije utvrđeno gde je počelo njeno širenje.
Da biste započeli jutro ovim užitkom ukusa, evo najboljih domaćih kolačića za jutarnju kafu i kako možete da ih pripremite:
Klasični kolačići sa maslacem za jutarnju kafu
Kolačići sa maslacem su tradicionalni predlog za kombinaciju sa jutarnjom kafom. Ovaj klasični recept nudi mrvičaste kolačiće sa maslacem koji su savršeni za umakanje u kafu. Da biste ih pripremili kod kuće, potrebno vam je:
- 1 šolja maslaca;
- 1/2 šolje šećera;
- 2 šolje brašna;
- 1 kašičica ekstrakta vanile.
Umutite maslac i šećer u posudi. Nakon što dobijete kremastu smesu, dodajte vanilu i brašno. Sastojke dobro izmešajte, pa od gotove smese formirajte kuglice. Stavite ih na pleh sa papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 12-15 minuta.
Čokoladni kolačići sa bananom za jutarnju kafu
Ovi kolačići su slatki i ukusni, kombinujući ukuse banane i čokolade. Da biste pripremili ove neodoljive domaće kolače, potrebni su vam
- 1/2 šolje maslaca;
- 1/2 šolje šećera;;
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile;
- 1 šolja brašna;
- 1/2 šolje kakaa;
- 1/2 šolje banana čipsa;
U posudi prvo umutite šećer i maslac da dobijete kremastu smesu. Zatim dodajte jaje i vanilu. Dodajte im brašno i kakao, dobro promešajte. Izmrvite čips od banane i dodajte u smesu. Na kraju testo rasporedite u pleh sa papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 10-12 minuta.
Ovseni kolačići sa cimetom za kafu
Ovi kolačići su zdrava alternativa za početak uz jutarnju kafu. Za njihovu pripremu potrebni su sledeći proizvodi:
- 1 šolja sirovog ovsa;
- 1/2 šolje maslaca;
- 1/2 šolje šećera;
- 1 kašičica cimeta;
- 1 kašičica ekstrakta vanile.
Prvo umutite maslac i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim dodajte ovas, cimet i vanilu. Sastojke dobro izmešajte, pa kašičicom stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite smesu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.
Vaša aromatična jutarnja kafa će takođe dobro ići uz:
Komentari