Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijana

Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijana

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
3198
Krem zabaione

Topli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone.

Zabajone je tradicionalni italijanski specijalitet, koji je poznat i u Venecueli, Francuskoj i Argentini. Takođe je popularan kao Dzabajone, Sabajon, desert za kašiku.

Jedinstvena tekstura krema je ono što ga čini toliko voljenim od strane svih. Ali i laka izrada, što je zaista fenomenalno, drugi je razlog zašto ga domaćice obožavaju.

Da biste napravili krem Zabajone, trebaju vam žumanca, šećer i slatko vino. Najbolje bi bilo da imate Marsalu. Ali ako ne možete da pronađete ovo piće ili izbegavate alkohol, vino zamenite sa malo kafe. Ideja je da samo ugodno aromatizirate desert.

U sledećim redovima daćemo vam ideju za brzi Zabajone krem kojom ćete se počastiti i malo ugoditi sebi.

Potrebni proizvodi: 2 žumanca (na sobnoj temperaturi), 2 kašike šećer, 2 kašike vina Marsala.

Način pripreme:

Stavite vodu u metalnu posudu i zagrejte je na laganoj vatri, ne dozvoljavajući da proključa. U metalnu posudu stavite drugu vatrostalnu posudu i dodajte žumance i šećer.

Tako, na pari, umutite dve namirnice pomoću miksera. Mućenje se nastavlja dok ne dobijete paperjastu supstancu.

Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijana

Dodajte Marsalu ili neki drugi sastojak koji ste izabrali za ukus deserta. Nastavite da mešate još dva minuta i sklonite sa šporeta.

Krem ćete dobiti veoma brzo. Njegova celokupna priprema ne traje više od 12-15 minuta. Zatim, ako vam je draže da bude ohlađen, stavite ga na kratko u frižider.

Ali možete ga poslužiti i direktno sa piškotama. Po želji, ukrasite čokoladom ili voćem. Rezultat je lagano, vazdušasto i nežno iskušenje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni