Detoks uljem od mlečnog čkalja
Детокс с масло от бял трън
Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Detoks uljem od mlečnog čkalja

Detoks uljem od mlečnog čkalja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
216154
Detoks sa uljem od mlečnog čkalja
Fotografija: anncapictures / pixabay.com

Mlečni čkalj je biljk akoja raste gotovo svuda i smatra se korovom. Uprkos tome, koristi Gospinog trna i njegova lekovita svojstva se široko koriste kako u narodnoj, tako i u klasičnoj savremenoj medicini. Aktivno se koristi za profilaktiku i lečenje bolesti jetre i žučne kese, kao što su:

- hepatitis;

- problemi sa žučnim kanalima;

- ciroza.

Ulje od mlečnog čkalja je dobro za podsticanje zdrave digestivne funkcije, smanjivanje upale i smirivanje sluzokože u telu.

Svojstva ulja od mlečnog čkalja

Među prednostima mlečnog čkalja je to, što je prirodno i naturalno sredstvo, dobijeno pute tehnologije hladnog presovanja i u njemu se čuvaju svi korisi mikroelementi. Ulje od mlečnog čkalja nesumnjivo je od velike koristi. I tako važnom organu poput jetre je potrebna velika podrška, posebno sada kada sve više razmišljamo o poslu, hranimo se nezdravo i češće konzumiramo alkohol, nego ranije.

Kao što znate, jetra je organ koji je odgovoran za čišćenje tela od toksina i uzima aktivno učešće u metabolizmu. Ova aktivnost iziskuje regeneraciju ćelija. Ulje semena mlečnog čkalja sadrži unikatnu komponentu, nazvanu silimarin, koja doprinosi regeneraciji i normalnom funkcionisanju ćelija jetre, tako što je čisti od toksina.

Ulje od mlečnog čkalja će pomoći jetri kroz:

Detoksikacija

- Detoksikaciju jetre i celokupnog zdravlja - deluje kao moćno sredstvo za čišćenje jetre, smanjuje oštećenja ćelija, pomaže u regeneraciji i uklanjanju toksina, koje jetra obrađuje;

- Ulje od mlečnog čkalja je veoma efikasno za prirodno uklanjanje toksičnosti u organizmu, uključujući štetno delovanje alkohola, teških metala u našem snabdevanju vodom i zagađenje vazduha, pesticide u našoj dijeti;

- Deluje protiv starenja - ulje mlečnog čkalja sadrži antioksidnase koji usporavaju process starenja. Ovo ima dobar efekat kako na mladost unutrašnjih organa, tako i na stanje kože. Zahvaljujući antioksidansima, telo je zaštićeno od hroničnih oboljenja i sprečava stvaranje bolesti;

- Restorativni efekat - obnavlja ćelije jetre i žučne kanale.

Ulje od mlečnog čkalja našem telu daje energiju, s obzirom na to da ga oslobađa od toksina.

Kako se uzima ulje od mlečnog čkalja

Ulje od mlečnog čkalja za profilaktiku se preporučuje da se uzima po 1 kašičica pre obroka jednom dnevno.

Uzimanje ulja od mlečnog čkalja u medicinske svrhe 2-3 puta na dan po 1 kašičica pola sata pre obroka.

Koliko ulja od mlečnog čkalja da uzimate?

Ulje od mlečnog čkalja

Po pravilnu trajanje je 1-2 meseca. U isto vreme je važno da pratite vaše zdarvstveno stanje. Počnite da uzimate ulje sa 1 kašičicom.

Uzimajte ulje od mlečnog čkalja kod gastritisa. Kako detaljnije da uzimate ulje od mlečnog čkalja, konsultujte se sa vašim medicinskim specijalistom.

Ulje od semena mlečnog čkalja se koristi i u gotovim jelima. Začinjeno salatama, dodato u vruće žitarice i korišćeno priliko pripremanja hladnih jela.

Važno! Ulje od mlečnog čkalja nemojte podlagati termičkoj obradi!

Za maksimalnu korist, pogledajte kako da napravite čaj od mlečnog čkalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest