Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ideje za prolećne salate sa jajima

Ideje za prolećne salate sa jajima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
218331
Ideje za prolećne salate sa jajima

Danas svaka domaćica, ako želi, može da obraduje sebe i porodicu ukusnim salatama sa prolećnim povrćem i jajima - prvi pozdrav za proleće koje dolazi.

Ove lagane salate sa jajima obezbediće vašem telu sve potrebne vitamine i obradovaće oko prelepim izgledom i odličnim ukusom.

Nudimo vam najzanimljivije i originalne načine pripreme prolećnih salata, koji će vam pomoći kada gosti pokucaju na vrata ili ako ste zbunjeni kako da unesete raznovrsnost u svoju večeru kod kuće.

Ukusne, jednostavne za pripremu i sveže tokom proleća - ovo su najpopularnije salate sezone koje možete uključiti u svoju zdravu ishranu!

Prolećna salata za raspoloženje

rotkvice - 1 svežanj;

krastavci - 3 komada sveži;

sitni sir - 200 g;

jaja - 3 komada;

mirođija - nekoliko grančica sveža;

lišće zelene salate - 4 komada;

so - prstohvat;

biber - po ukusu.

Ova prolećna salata priprema se kao po magiji, ali uvek zaslužuje pohvale kulinarski stručnjak koji je stvorio ovu ukusnu lepotu. Između ostalog, tanjir sa samom salatom liči na livadu sa svežim aprilskim povrćem.

Jaja se pripremaju prema receptu, stavljaju se u vodu i kuvaju 5-6 minuta, tako da masa belanca i žumanca imaju željenu konzistenciju. Nakon određenog vremena, izvadite jaja i stavite ih u posudu sa hladnom vodom (na ovaj način se ljuska lako čisti). Jaja oljuštena od ljuske narendajte na krupno.

Viljuškom promašajte sitni sir dok ne postane homogen i dodajte sitno seckanu mirođiju. Dobijenu masu pospite sa malo soli i bibera po ukusui sve dobro promešajte.

Pomiješajte mrvice od jaja i smešu svežeg sira i mirođije tako da rezultat bude homogene strukture.

Uklonite zelene stabljike sa rotkvica i dobro ih isperite pod mlazom vode. Zatim povrće isecite na tanke kriške ili trake.

Takođe operite krastavce i isecite ih na tanke kriške ili trake.

Operite listove zelene salate i osušite višak tečnosti papirnim ubrusom ili salvetom. Sada možete početi da oblikujete salatu sa jajima i dajete joj izgled u kom će biti poslužena.

Da biste to uradili, potrebno je da uzmete veliki tanjir, koji pokrivate listovima zelene salate. Zatim počnite da slažete salatu u slojevima.

Slojevi će imati sledeći redosled: prvo sloj kriški rotkvice, zatim krastavca, a zatim stavite mešavinu od kuvanih jaja. Nastavite sa naizmeničnim ređanjem sastojaka dok ne završite. Ali poslednji sloj obavezno mora biti od mešavine sa kuvanim jajima.

Gotovo! Ako želite da salatu ukrasite prilikom posluživanja, pospite malo mirođije na vrh gornjeg sloja i napravite šaru od kriški rotkvice.

Imajte na umu da ovo jelo ne sadrži majonez ili maslac, ali krastavac i rotkvice su prilično sočni. Zdrav i lako svarljiv dodatak glavnom jelu - upravo ono što treba svakoj domaćici!

Salata za piknik

Ideje za prolećne salate sa jajima

rotkvice - 1 svežanj;

krastavac - 2 komada, svež;

mirođija - 3 grančice sveža;

peršun - 2 grančice svež;

jaja - 2 komada /ili više/

maslinovo ulje - 2 kašike;

sok od limuna - 1 kašičica;

so - po ukusu;

biber - po ukusu.

Odličan i vrlo jednostavan recept za prolećnu salatu, koja će biti od koristi i iskusnim kuvarima i početnicima. Na kraju krajeva, apsolutno svi pokušavaju da ugoste i nahrane goste i rođake nečim originalnim. Ova salata je upravo ono što će vam pomoći da postignete ovaj cilj!

Pažljivo stavite jaja u posudu sa vodom i kuvajte ih dok ne budu tvrdo kuvana. Ostavite ih da se ohlade u hladnoj vodi, oslobodite ih ljuske i isecite na male kockice ili sekačem za jaja.

Isperite mirođiju i peršun u vodi i lagano ih protresite da biste uklonili višak vode. Tada ih možete ili iseckati nožem ili jednostavno iskidati rukama.

Rotkvice i krastavce treba oprati i iseći na kriške.

Zatim sipajte sve sastojke u duboku posudu, dodajte so i biber po ukusu.

Savršeno dopunjujemo našu salatu od rotkvica, krastavaca i jaja sa začinjenom aromom i ukusom crnog ili belog bibera. Dobro pomešajte celu kompoziciju, prelijte maslinovim uljem i pospite kapima soka od limuna.

Isprobajte ovo lagano i mirisno jelo i shvatićete da se proleće oseća ne samo na toplom suncu i osmesima ljudi - ono je prodrlo i u svet kulinarskih iskušenja radujući nas svežim ukusnim jelima. Pored toga, ne smemo zaboraviti da su salate ključ gubitka kilograma.

Da li znate šta je još dobro za salate koje uključuju rotkvice, krastavce, jaja? Gotovo svi proizvodi koji se nalaze u vašem frižideru dobro se slažu sa njima: pileći file, masline, sir - hrabro isecite ove sastojke i koristite ih!

Glavna stvar je da se ne plašite eksperimentisanja i traženja novih kombinacija ukusa.

Za proleće su pogodne i sve različite varijante zelene salate, salate sa krastavcima, vitaminske salate - šarene, ukusne, zdrave - kao i samo proleće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest