Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Neodoljive ideje za salate sa mocarelom

Neodoljive ideje za salate sa mocarelom

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
261225
ideje za salatu sa mocarelom

Mlečni proizvodi imaju nezamenljivu ulogu u uravnoteženoj ishrani, kao i u brojnim receptima za ukusna jela. Sir je nesumnjivo najpopularniji mlečni proizvod, koji je i obavezan deo svakog porodičnog obroka.

Sir se može susresti u mnogo varijanti, od kojih svaka ima specifičan ukus i svojstva. Mocarela je jedna od najrasprostranjenijih i najtraženijih vrsta sira. Ovaj sir je izuzetno rafiniran i svakom jelu daje jedinstven ukus. Poreklo mocarele je italijansko, a nakon početka 2. veka njena distribucija je postala popularna u mnogim drugim zemljama sveta.

Mocarela može biti akcenat ili dodatak raznim jelima, ali je njena primena najveća kao sastojak salata. Lagan i suptilan ukus mozarele čini sir odličnim svežim dodatkom receptima za salatu.

Evo nekoliko predloga za salate sa mocarelom, kojima ne možete da odolite:

Salata sa paradajzom i mocarelom

Nemoguće je ne pomenuti izuzetnu kombinaciju paradajza i sira. Zato je prvi recept klasična paradajz salata sa mocarelom i bosiljkom. Za nju su vam potrebni paradajz, maslinovo ulje, mocarela, bosiljak i so. Paradajz i mocarelu isecite na kolutove, pa ih naizmenično ređajte i na njih stavite listove bosiljka. Na kraju začinite maslinovim uljem i solju.

Salata sa jagodama i mocarelom

salata sa mocarelom i jagodama

Neobična, ali neuporedivo ukusna kombinacija je ona između jagoda i mocarele. Ova salata sa mocarelom je izuzetno sveža, lagana i prijatna, pogodna za svaku priliku. Za pripremu su vam potrebne jagode, mocarela, limun, zelena salata, soja sos, maslinovo ulje, biber i so. U seckanu zelenu salatu dodajte jagode iseckane na kockice i mocarelu. Zatim dodajte preliv od maslinovog ulja, soja sosa, limunovog soka i začina.

Salata od patlidžana i mocarele

Ova salata sa mocarelom je odličan predlog za predjelo jer ima bogat ukus i zasitiće vas. Za to su vam potrebni patlidžan, mocarela, masline, peršun i brašno.

Prvo isecite patlidžan na kockice i ostavite ga da se ocedi u cediljci. Zatim ga uvaljajte u brašno i propržite u tiganju do zlatne boje. Kada je gotov, postavite ga na tanjir i na vrh naseckajte mocarelu. Pospite peršunom i završite sa nekoliko maslina.

Ako vam ove ideje nisu dovoljne, pogledajte naše predloge za:

- Kapreze salata;

- Mocarela testenina;

- predjela sa Mocarelom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest