Brašno gujine trave

Brašno od gujine trave - prednosti i primene

Možda mali broj ljudi zna, ili barem oni koji se hrane zdravo i koriste bio proizvode da gujina trava ima mnogo korisnih svojstava i pomaže našem telu. U ovom članku ćete saznati koje su koristi i zašto upravo da koristimo brašno od gujine trave umesto običnog.

Gujina trava ima antioksidansko i protivupalno dejstvo na naš organizam. Najčešće gujina trava se koristi za detoksikaciju tela i bori se sa oboljenjima jetre i problemima sa žuči.

Ova vrsta trave raste i uzgaja se pre svega u Americi, ali može da se uzgaja i u državama gde je toplije. Ova vrsta biljke bila je korišćena još pre 2000 godina.

Gujina trava pomaže u poboljšavanju varenja stvarajući enzime. Gujina trava pomaže kod povreda izazvanih slobodnim radikalima. Takođe je korisna i u borbi protiv starenja. Gujina trava pomaže u zaštiti od raka, smanjuje visok holesterol, pomaže da se kontroliše šećer u krvi kod dijabetesa, a takođe može da zaštiti i od ove bolesti.

Prednosti brašna od gujine trave

Brašno od gujine trave se pravi od semenki koje se samelju u kamenom mlinu koje sadrže u sebi najvažnija korisna svojstva i materije biljke. Brašno ove biljke je u mnogo čemu superiornije u odnosu na druge vrste brašna. U njemu je sadržan veliki deo aktivnih masnih komponenti i dijetalnih vlakana.

Brašno od gujine trave

Upotreba brašna od gujine trave veoma nadoknađuje rezervu biljnih proteina, vlakana i osnovnih kisleina.

Sastav brašna od gujine trave

- vlakna - 22%; proteini - 21%; masti - 8%; 899 kalorija na 100 g proizvoda.

Takođe, u njemu su sadržane i omega-3 i 6 esencijalne / nezamenjive / masne kiseline koje možemo da nabavimo samo kroz hranu. Vitamini kao šti su vitamin A, B, C, D, E, F, K su takođe deo sastava brašna gujine trave. U njemu su takođe sadržani i kalijum, magnezijum, kalcijum, mangan, gvožđe, cink, selen.

Koristi brašna od gujine trave

U nekim državama uz terapiju kod lečenja oboljenja jetre lekari preporučuju da se uzimaju lekovi napravljeni na bazi gujine trave. Ako dodate brašno od gujine trave u svoj meni, onda ćete sigurno dobiti jednu od sledećih krosti:

- Štiti organizam od delovanja loše ekologije i značajno smanjuje nivoe oštećenja ćelija jetre od različitih vrsta toksina, takođe i hemijskih, alkoholnih i medicinskih;

- Brašno gujine trave neutralizuje slobodne radikale i sprečava destruktivne procese perozidacije;

- Bori se sa viškom holesterola;

- Bori se sa bubuljicama, kao i sa kožnim osipima.

Od 1 do 3 supene kašike može da se uzima od brašna, pomešano sa vodom, kiselim mlekom, sokom, medom ili drugom vrstom zaslađivača, zato što samo brašno ima gorak ukus.

Brašno od gujine trave ne sadrži gluten i može da bude dodatak različitim vrstama jela, hlebova, keksa i drugih vrsta peciva.

Ukoliko uzimate brašno gujine trave ujutru, ovo pomaže da ograničite rast ćelija raka, pomaže u borbi sa rakom dojki, pomaže u borbi sa Alchajmerovom bolešću, pomaže u normalnom funkcionisanju bubrega i kod bolova za vreme menstruacije.

Pogledajte još koristi i primenu ulja od gujine trave.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji