bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Šema za ishranu bebe sa 7 meseci

Šema za ishranu bebe sa 7 meseci

Šema za ishranu bebe od 7 meseci

Sa 7 meseci starosti, bebi počinju da rastu zubi. Takođe u ovom uzrastu, bebe počinju lakše da pomeraju jezik i usta.

U ovom uzrastu hrana se može podeliti na male komade kako bi se bebe postepeno navikavale na ovu vrstu hrane. Evo šeme hranjenja bebe od 7 meseci.

1

. Rano jutarnje hranjenje bebe sa 7 meseci

Rano ujutru, 7-mesečna beba još uvek može da sisa ili da joj se daje mleko. Hranite bebu ili joj dajte adaptirano mleko - takozvano prelazno mleko. Nešto starijim bebama je ovo mleko potrebno i ono bebi daje sve potrebne hranljive materije. Posle 8 meseci dete može da nauči da pije mleko iz čaše;

2. Kasno jutarnje hranjenje bebe sa 7 meseci

Kasnije ujutru možete ponovo dojiti bebu ili joj ponovo ponuditi prelazno mleko. Ako je vaša beba jako gladna, možete joj napraviti kašu od voća i žitarica.

3. Ručak za hranjenje bebe od 7 meseci

Ishrana bebe

Možete bebi dati pire od voća i povrća ili možete napraviti pire od krompira, šargarepe, bundeve, brokolija, tikvica, paškanata itd., a možete dodati i pola žumanca ako vaše dete nije pokazalo alergije na njega.

4. Popodnevna užina za bebu od 7 meseci

Ova užina se može sastojati od kaše od heljde bez glutena ili nečeg drugog;

5. Večera za bebe od 7 meseci

Dojenje ili adaptirano mleko. Kada beba napuni 7 meseci, može da drži sama kašiku prilikom hranjenja ili šolju iz koje pije.

Ishrana 7-mesečne bebe u slučaju alergija

Ako vaše dete razvije neku alergiju, njegovo telo će odmah reagovati simptomima kao što su ekcem, osip, fleke na koži i još mnogo toga. Veoma je važno da dete posle takvih događaja odvedete kod lekara.

Nakon konsultacije sa lekarom i ako on kaže da ima alergijsku reakciju, treba da se pridržavate ishrane koju vam je propisao.

Najvažnije namirnice na koje treba paziti i koje mogu izazvati alergijske reakcije kod 7-mesečne bebe su kravlje mleko, jaja, riba, orasi, soja i pšenica. Postoji i mnogo veštačkih dodataka ishrani i namirnicama koje se kupuju u prodavnici i koji mogu izazvati alergijsku reakciju.

Zato je bolje da svom mališanu date bebi pire od voća i povrća koje ste sami napravili, kao i domaće supe za bebe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest