Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se kuva sa multikukerom?

Kako se kuva sa multikukerom?

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
121965
Kako se kuva sa multikukerom?

Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.

Osim što štedi domaćici trud i vreme, jela pripremljena sa Multikukerom su ukusna, ali i proizvodi u njemu čuvaju veliki deo svojih korisnih kvaliteta. Posedujući takav uređaj definitivno ćete oduševiti svpje bližnje ukusnim jelima. Pomoću njega brzo i lako možete da pripremite meso i povrće, različite supe, deserte, čak i domaće kiselo mleko.

Ali ipak nemojte biti u zabludi da je kuvanje sa Multikukerom sasvim jednostavno. Možda vas u reklamama ubeđuju da se sve dešava pritiskanjem jednog dugmeta, ali kuvanje sa uređanjem ima neke svoje specifičnosti. Čim se upoznate sa njima garant nećete imati promašaje u kuhinji. Niže smo vam pripremili nekoliko praktičnih saveta prilikom kuvanja sa Multikukerom.

- Ukoliko pripremate jelo sa pirinčem, nakon što se kuvanje završi, otvorite poklopac i dobro izmešajte drvenom kašikom. Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast;

- Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja;

- Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite poklopac uređaja zatvoren za vreme pečenja. Obično se kolači najuspešnije peku na 130°C 45 minuta;

- Ukoliko koristite funkciju prženje, nemojte zatvarati gornji poklopac uređaja;

- Uvek stavljajte tačnu količinu vode opisanu u receptu. Ne poštovanje ovog detalja ostaviće jelo sirovim;

- Da bist epostigli najbolje rezultate kod recepata sa masnijim mesom, prvo uklonite masnoće;

- Ukoliko vaš recept uključuje mleko ili pavlaku, dodajte ih tokom poslednjih 15-20 minuta ciklusa kuvanja. Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju;

- Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren.

- Kada vadite unutrašnju posudu iz Multikukera obavezno korisite kuhinjsku rukavicu ili krpu. Ne zaboravite - unutrašnja posuda je jako vruća.

Nakon što ste se upoznali sa specifičnostima kuvanja u multikukeru, predlažemo da pogledate ove recepte za multikuker.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji