Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čudotvorne koristi soka od limuna

Čudotvorne koristi soka od limuna

Maria D.Maria D.
Džedaj
3
Napitak sa sokom od limuna

Ako se pitate kojoj kozmetičkoj proceduri da se podvrgnete da biste imali blistavu kožu, sjajnu kosu i bele zube, iznenadićete se koliko pristupačnog sredstvo postoji za to. Nema potrebe da trošite veliki novac, jer to možete da uradite samo pomoću soka od limuna.

A u nekim delovima sveta 29. avgust se obeležava kao Dan soka od limuna. Pa da vidimo za šta ovo osvežavajuće piće može biti korisno za nas.

Sa limunom, osim što smo lepši, možemo biti mnogo zdraviji. Ovaj neverovatan prirodni dar ima gotovo magičan efekat zbog visokog sadržaja vitamina C, antioksidanasa i minerala.

Iako je potcenjen zbog kiselog ukusa, sok od limuna je pravi eliksir prirode. Samo čaša ovog soka obezbediće vam neophodan vitamin C za dan i po. Kiseli voćni sok je bogat kalijumom, magnezijumom i bakrom - materijama neophodnim za funkcionisanje našeg organizma.

Limunada

Sok od limuna je dokazani pomoćnik za bolje varenje i detoksikaciju. Njegova struktura je slična digestivnom soku koji se nalazi u želucu - to je alkalno piće, ako ne ostavite seme limuna u njegovom sastavu. Sok na ovaj način vara jetru u proizvodnju žuči, koja pomaže u održavanju nesmetanog kretanja hrane kroz telo i gastrointestinalni trakt. Zato je toliko koristan za varenje ili za ublažavanje uznemirenog stomaka.

Kiseline koje se nalaze u prirodnom eliksiru takođe pomažu vašem telu da sporije i bolje obrađuje hranu. Ovo pomaže da nivo insulina bude stabilan i da telo izvuče više hranljivih materija iz hrane koju jedemo.

Sok od limuna takođe pomaže u enzimskim funkcijama u telu, stimulišući rad jetre i uklanjajući toksine. Takođe je moćan diuretik, koji pomaže u čišćenju urinarnog trakta od štetnih bakterija koje mogu izazvati mnoge bolesti.

Limun

Pored svega navedenog, sok od limuna ima mnoge koristi kao kozmetički preparat. Velike količine vitamina C uklanjaju oštećenja od slobodnih radikala u telu i tako održavaju kožu svežom i elastičnom.

Sok od limuna takođe ima efekat izbeljivanja, što pomaže da se ujednači ten i da se nosi sa senkama ispod očiju. Dobijanje dovoljno vitamina C iz soka takođe podržava telo koje proizvodi kolagen. Kolagen je neophodan za izglađivanje bora.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, većina maski za kosu ili lice uključuje sok od limuna za održavanje zdrave vlasi i sveže kože.

Uz sok od limuna preporučujemo da napravite domaći mus od limuna, osvežavajuću limunadu ili ukusnu pitu sa limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest