bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Najbolji i najzdraviji doručak za decu

Najbolji i najzdraviji doručak za decu

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3454
zdrav doručak za decu

Doručak mališana, koji se može definisati kao zdrav treba da se sastoji od proizvoda bogatih vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralima i da ne sadrži preterano mnogo prostih ugljenih hidrata. Proizvodi obavezno moraju biti visokog kvaliteta. Koje namirnice ispunjavaju ove uslove? U sledećim redovima pogledajte neke ideje za zdrav doručak za decu:

Kiselo mleko sa ovsenim pahuljicama, semenkama i voćem

Kombinacija ovih namirnica garantuje unos kalcijuma i proteina koji su detetovom telu potrebni, a iz orašastih plodova će dobiti vlakna, vitamine i minerale. Dobro bi bilo da voće ulazi u dečiji jelovnik 5 puta na dan, počinjući sa doručkom.

Zdravi sendviči

Mogućnosti za spremanje zdravog sendviča su mnogobrojne i nude izbor koji će zadovoljiti svaki ukus.

- Sendvič sa integralnim ili ražanim hlebom - u njemu se uspešno kombinuju zdravi ugljeni hidrati, proteini i masti. Integralni, ražani ili kukuruzni hleb sa kokosovim ili drugim biljnim uljem mogu se kombinovati sa pilećim ili ćurećim fileom ili kuvanim jajetom. Dodatak svežeg povrća ili voća će napuniti telo potrebnom energijom za dete;

koristan doručak za decu

- Sendvič sa avokadom i kuvanim jajetom;

- Francuski sendvič sa integralnim ili ražanim francuskim hlebom i sirom, paradajzom, maslinom i začinom po ukusu.

Zdravi mafini

Ovseni keks ili mafini su savršen zdrav doručak za dete, gde se belo brašno zamenjuje ovsenim pahuljicama za pokretač imunološkog sistema. Većina mogućnosti za takav doručak sarži jaja ili mlečni proizvod. One daju proteinske elemente u doručku deteta.

Heljda za doručak za decu i bebe

Heljda spada u žitarice, sadrži magnezijum, mangan i vlakna. Najvažnije je da protein koji sadrži sadrži 8 nezamenjivih aminokiselina i ne sadrži gluten. Ona je odgovarajuća za prvu hranu za ishranu bebe. Sa njom može da se napravi kaša, supa za doručak i međuobrok tako što se skuvana heljda pomeša sa voćem.

Smutiji sa šumskim i drugim voćem, orašastim plodovima i semenkama, biljnim mlekom, kiselim mlekom za zadrave kosti pune telo najneophodnijim vitaminima i mineralima koji podržavaju detetovu telesnu energiju.

A u ovom članku možete videte više o Deset najboljih namirnica za decu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest