bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da čuvate sok od limete?

Kako da čuvate sok od limete?

AdminAdmin
Glavni urednik
24136
Čaj

Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana.

Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete u roku od dve nedelje, onda pripremite sebi ukusan i zdrav sok.

Voćni napitak možete čuvati na dva načina - u zamrzivaču ili u frižideru.

Ako odaberete duboko zamrzavanje – sok od limete će ostati svež nekoliko meseci. Da biste to uradili, sipajte sok u kalupe za kockice leda. Kada su lepo zaleđene, kocke voćnog soka možete staviti u plastične kese pogodne za zamrzivač.

Pažljivo zatvorite kese i stavite sok od limete u zamrzivač. Ovakav način skladištenja omogućava da piće ostane sveže čak tri do četiri meseca, nakon čega njegovi ukusni kvaliteti polako opadaju.

Limeta

Ako više volite da imate pri ruci svež sok od limete, imajte na umu da će njegov maksimalni rok trajanja biti 2 do 3 dana. Za bolje skladištenje, sipajte piće u hermetički zatvorenu kuhinjsku posudu. Uverite se da je kontejner dobro zatvoren i da vazduh ne može da uđe kroz njega. Zatim stavite posudu u frižider.

Limeta je izuzetno korisno, hranljivo i dijetalno voće. Ne sadrži masti, natrijum i holesterol, što praktično omogućava njegovu konzumaciju u neograničenim količinama bez rizika po zdravlje. Osim toga, limeta sadrži vrlo malo kalorija - u jednom plodu srednje veličine od oko 60-70 grama ima samo 20 kcal.

Koristi od limete su takođe povezane sa činjenicom da je odličan izvor biljnih vlakana. Ako želite da dobijete potrebne doze vitamina C, izaberite ovaj zeleni citrus. Njegov visok sadržaj vitamina C (oko 35%) pogoduje normalizaciji nivoa holesterola u krvi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest