bonapeti.rs»Članci»Dijete»Očistite svoje telo dijetom, koja je bogata celulozom

Očistite svoje telo dijetom, koja je bogata celulozom

Vlakna

Ova dijeta je bogata celulozom i, osim što vas oslobađa suvišnih kilograma, ima za cilj i potpuno čišćenje organizma od štetnih materija nakupljenih u njemu nakon neizbežne konzumacije štetne hrane.

Dijeta se sastoji od proizvoda sa visokim sadržajem celuloze i izuzetno niskim sadržajem masti. Svetski stručnjaci su odlučni da celuloza tek treba da počne da igra važnu ulogu u ishrani u većem obimu. Studije su pokazale da minimalni dnevni unos supstance treba da bude najmanje trideset grama.

Celuloza pripada grupi vlakana u koju spadaju i pektin, lignin, želatin i sluzave supstance. To je glavni deo biljnih ćelija. Biljna masa se uglavnom sastoji od oko 50 do 80 procenata celuloze, što čini više od polovine ugljenika u biosferi.

Glavni izvori celuloze u ovoj vrsti ishrane treba da budu testenine, hleb, pasulj, pečeni krompir, sočivo, kukuruz, sveže i sušeno voće i sveže povrće. Dnevna porcija za žene ne bi trebalo da prelazi 1200 kilokalorija, a za muškarce ne bi trebalo da prelazi 1500 kilokalorija.

Kornfleks, orasi i suvo voće trebalo bi da postanu svakodnevni deo jelovnika, koji će organizam snabdeti sa 200 kilokalorija i 15 g celuloze.

Testenina

Za doručak pojedite kukuruzne pahuljice, orahe i suvo voće pomešano sa 140 grama nemasnog mleka, kao i pomorandžu. Vaš ručak treba da se sastoji od omleta sa potočarkom i svežim biljkama, 120 grama graška, 250 grama kompota od breskve sa niskim sadržajem šećera. Za večeru pojedite 300 grama supe od sočiva, dve prepečene kriške hleba, jabuku ili krušku.

Dijeta traje dve nedelje. Očekivani rezultat je gubitak između 6 i 11 kilograma. Pored toga, garantovano je da će vaše telo biti pročišćeno nakon njegovog završetka.

Ne zaboravite popijte više vode za to vreme kako bi proces detoksikacije bio gotov. Preporučeni unos je najmanje dva litra dnevno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest