Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Odgovarajući prilozi uz krompir ćufte

Odgovarajući prilozi uz krompir ćufte

Sosovi za ćuftice od krompira

U svakoj kuhinji se nalaze klasična jela koja svojim ukusom donose radost i uspomene iz detinjstva. Jedno od takvih jela su ćufte od krompira. Ove ukusne, hrskave i mirisne kuglice od krompira popularne su u mnogim kuhinjama širom sveta.

A dok pripremate ćufte od krompira, možete uneti još više ukusa i raznovrsnosti poslužujući ih uz odgovarajuće priloge. Jasno je da se garniranje ovog jela od krompira veoma dobro slaže sa različitim sosovima - pre svega majonezom, belim lukom ili senfom.

U ovom članku ćemo vas upoznati sa nekim od najpogodnijih priloga za ćuftice od krompira.

Salata od povrća sa svežim paradajzom i krastavcima

Sveža i hrskava salata od povrća idealan je partner ćuftama od krompira. Izaberite svež paradajz isečen na tanke kriške i hrskave krastavce isečene na krugove. Dodajte malo sitno iseckanog luka i začinite solju, biberom, uljem i sirćetom po ukusu. Ovaj prilog će jelu dati svež i osvežavajući ukus.

Kremasti pire od šargarepe

Pire od šargarepe je zanimljiv prilog koji dodatno pojačava ukus ćufti od krompira. Kuvajte šargarepu dok ne omekša, ocedite je i izgnječite da biste dobili kremastu teksturu. Dodajte malo ulja/maslinovog ulja, so i beli biber. Bogatstvo možete povećati dodavanjem kapi mleka ili pavlake. Poslužite vrući pire od povrća kao prilog ćuftama, stvarajući izuzetno ukusnu kombinaciju.

Kiseli kupus sa ćuftama od krompira

Ako tražite osvežavajući prilog pikantnog ukusa, kiseli kupus je odličan izbor. Kisela i fermentisana priroda kiselog kupusa upotpunjuje bogatstvo ćufti od krompira. Možete napraviti domaći kiseli kupus ili ga kupiti u prodavnici. Jednostavno iscedite kiseli kupus i poslužite ga kao prilog. Blago kisela i hrskava tekstura kiselog kupusa dodaće divan kontrast ćuftama.

Sos od kiselog mleka začinskim biljem

Kremasti sos od kiselog mleka sa začinskim biljem može biti fantastičan prilog ćufticama od krompira. Pomešajte obično kiselo mleko sa seckanim svežim začinskim biljem kao što su mirođija, peršun ili menta. Začinite solju, biberom i prstohvatom limunovog soka za dodatnu svežinu. Ovaj sos ne samo da dodaje element za hlađenje u jelo, već i dopunjuje ukus ćuftica od povrća.

Pečeno povrće za garniranje ćufti od kormpira

Pečeno povrće poput šargarepe, tikvica ili paprike može biti šareni i mirisni prilog za ćufte od krompira. Povrće pospite maslinovim uljem, solju, biberom i svim željenim začinskim biljem ili začinima. Pecite ih u rerni dok ne postanu mekani i blago karamelizovani. Pečeno povrće pružiće ukusan kontrast ćuftama i dodati dodatnu dimenziju ukusu.

Ne zaboravite da izbor priloga na kraju zavisi od vaših ličnih preferencija i ukupnog profila ukusa koji želite da postignete. Slobodno eksperimentišite i kombinujte različite priloge kako biste pronašli svoju omiljenu kombinaciju za serviranje sa ćuftama od krompira.

A sada preporučujemo da probaš naše predloge za ćufte od krompira, krokete od krompira ili ove ukusne ćufte od tikvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni