Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»11 najboljih saveta za pravljenje francuskih makaronsa

11 najboljih saveta za pravljenje francuskih makaronsa

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Inovator
99
Francuski makaronsi

Mnogo se priča o tome koliko je teško napraviti francuske makaronse. Nije to tako. Teški su za pripremu, ali vam je potrebno samo nekoliko korisnih saveta i verujte nam, uskoro ćete svaki put pripremiti savršene francuske makaronse.

Često je prvi put kada se pripremaju prava katastrofa jer većina ljudi sebi govori - na kraju krajeva, to je samo obična puslica. Pa, grešite. Ovo su saveti koji će vam pomoći na vašem putu ka pravljenju savršenih makaronsa.

1. Koristite kalup specijalan za makaronse

Postoje posebni silikonski kalupi dizajnirani za pravljenje francuskih makaronsa. Oni će vam pomoći da stvorite savršen oblik, a krajnji rezultat će biti prelep.

2. Koristite pastu za bojenje hrane

pripremanje francuskih makaronsa

Za obojene makaronse koristite pastu za bojenje hrane koja nije tečna, upotreba tečnosti menja teksturu makarona.

Dodajte prehrambenu boju u tečna belanca. U ovoj fazi, dodavanje više će učiniti boju tamnijom u ovom trenutku nego što na kraju želite, jer će se značajno smanjiti tokom mućenja i dodavanja šećera.

3. Prosejte kakao

Čokoladni makarons je malo drugačiji. Prosejte kakao prah sa šećerom u prahu za bolji rezultat.

4. Budite pripremljeni

Pre nego što počnete, izmerite sve sastojke i uvek prosejte šećer u prahu i mlevene bademe; Možda mislite da preskakanje ovog koraka neće napraviti razliku, ali zapravo pravi veliku razliku. Ako ne prosejete, dobićete grudvice koje će vam upropastiti makaronse. Koristite sveža belanca i uverite se da su na sobnoj temperaturi.

prosevanje proizvoda za francuske makaronse

5. Čisto i blistavo

Pre nego što počnete sa mešanjem, uverite se da su vaši alati blistavo čisti i suvi.

6. Radite ih polako

Ne dodajte sav šećer u belanca odjednom, obično je najbolja opcija u tri dela. Umutite belanca jako, jako dobro, trebalo bi da budu toliko čvrsta da možete okrenuti posudu naopačke i da neće ispadati.

7... i nežno

Kada mešate bademe i šećer u prahu sa umućenim jajima, koristite tanku špatulu i brzo i pažljivo mešajte. Izgubićete dosta vazduha, ali će rezultujuće testo biti savršeno.

8. Pritisnite i sačekajte

Kada se smesa sipa, oštro kucnite plehom o radnu površinu da biste uklonili mehuriće vazduha i pomogli da se smesa slegne. Ostavite makaronse da se osuše pre kuvanja - najbolje je 20 do 30 minuta. Njihova površina će se osušiti i postati glatka.

9. Oslobodite paru

Na pola pečenja, otvorite vrata rerne i sačekajte da izađe sva para. Zatvorite vrata i završite pečenje.

10. Sačekajte da se ohlade

francuski makaronsi sa lavandom

Kada se ispeku, ostavite francuske makaronse da se potpuno ohlade. NEMOJTE biti u iskušenju da ih izvadite dok se ne ohlade, bićete uznemireni ako to učinite.

11. Stavite ih u frižider pre nego što ih pojedete

Stavite krem na ravnu stranu jednog makaronsa, stavite drugi preko i lagano zavrtite da biste rasporedili krem. Kada su makaronsi gotovi i razmišljate da ih probate, jednostavno se zaustavite. Najbolje ih je čuvati u kutiji u frižideru preko noći. Konačni rezultat je jači i ukusniji makarons. Teško je... ali vredi!

Obavezno isprobajte ovaj oprobani recept za francuske makaronse.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest