Bonapeti.rs»Saveti»Koji su pravi začini za šnicle?

Koji su pravi začini za šnicle?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Koji su pravi začini za šnicle?

Nećemo da se lažemo – osim zakletih vegana i vegetarijanaca, sočan i mirisan odrezak ili šniclu niko ne odbija. A dobra vest za sve gurmane je da je tako lako pripremiti ovo meso da se čak i početnici kuvari mogu nositi uspešno sa ovim zadatkom.

U stvari, tajna ukusnih šnicli je u kvalitetu mesa i pravim začinima. A ako suviše konzervativni kuvari imaju tendenciju da se zadovolje samo sa malo soli i bibera, onda će hrabriji eksperimentatori u kuhinji posegnuti za medom, ruzmarinom i muskatnim oraščićem.

Međutim, pre nego što pospete šniclu svim začinima koje nađete u ormanu, treba da znate da nisu svi začini pogodni za sve vrste mesa. Naravno, izuzimamo univerzalne začine - so i biber, uz koje možete probati i goveđi odrezak i odrezak od svinjskog vrata.

Goveđi odresci će postati neodoljivo mirisni uz pomoć bosiljka, lovorovog lista, crnog bibera, ljute ili dimljene aleve paprike, karija u prahu, senfa, belog luka, limunske trave, origana, ruzmarina, žalfije ili majčine dušice.

Pogodni začini za jagnjeće šnicle su bosiljak, cimet, kim, kari u prahu, beli luk, origano, menta, ruzmarin, slani ukus, susam ili timijan.

Različite vrste piletine se aromatizuju bosiljkom, lovorovim listom, korijanderom, cimetom, karijem, belim lukom, origanom, nanom, peršunom, ruzmarinom, šafranom, čubrom, estragonom ili limunskom travom.

Da biste pripremili svinjsku šniclu savršenog ukusa, oslonite se na alevu papriku, kim, semenke celera, karanfilić, korijander, mirođiju, đumbir, bobice kleke, čubar.

Isprobane recepte za šnicle možete pronaći na našem sajtu, a ako zaista želite da impresionirate svoje goste ili najmilije, probajte naš predlog za Šnicle od svinjetine u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji