Neočekivani gosti mogu predstavljati problem svakoj domaćici - nemamo uvek nešto posebno da spremirmo za večeru, a često se dešava i da nam namirnice u fižideru nisu dovoljne. Ako imate pakovanje šnicli u zamrzivaču, koje čekaju svoj red da ih iskoristite, možete napraviti odlično i veoma ukuso jelo za relativno kratko vreme, a usput vam neće bitni potrebno mnogo namrinica.
Najvažnija stvar koja će vam trebati za spremanje šnicli jeste posuda - u ovom slučaju vam je potrebna vatrostalna posuda, a poželjno je da ima i poklopac. Slede ostale namirnice koje su vam potrebne za ovaj recept, kao i način pripreme:
Sočne šnicle sa topljenim sirom
Potrebni sastojci: 4-6 šnicli (koliko je potrebno), dimljeni topljeni sir, mleveni biber, so, oko 300-400 ml belog vina, velika kantica kisele pavlake, ulje.
Način pripreme: Prvo, izlupajte šnicle, ali nemojte preterivati - nije potrebno da budu mnogo tanke. Stavite ih u nauljanu vatrostalnu posudu, zatim ih posipajte biberom, a možete dodati začine sa obe strane šnicli. Kada ih poređate u posudu, preko svake šnicle stavite dimljeni topljeni sir - po jedan ili dva
listića
.U drugoj posudi pomešjte pavlaku i vino i prelijte šnicle. Poklopite i stavite je u hladnu rernu. Jelo je gotovo nakon 2 sata - pecite na 180 ili 200 stepeni. Garnir vam može biti dinstano povrće ili kuvani krompir.
Sledeći recept iziskuje više vremena za pripremu - šnicle treba prvo da odstoje u marinadi najmanje 2 sata. Za marinadu je potrebno 2 kašičice senfa, 1 kašičica meda, sok od jednog limuna, 2 kašike soja sosa, 2 kašike ulja, nekoliko čenova belog luka i belo vino - oko 100 ml.
Ovim sastojcima se dodaju začini - biber, malo aleve paprike. Svi sastojci se pomešaju i promešaju - beli luk se ispresuje ili se isitni nožem. Sledeći korak jeste prelivanje šnicli - dobro je da budu u dubokoj posudi, tako da sa svih strana mogu da upiju aromu marinade.
Nakon najmanje 2 sata (najbolje bi bilo da prenoće u frižideru) ih možete ispeći. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, dodajte marinadu preko i pecite na 200 stepeni. Obavezno pecite sa poklopcem dok šnicle ne budu gotove.
Komentari